Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik nsbih-a

Vico Zeljković se oglasio pred meč “Zmajeva” s Islandom, kaže da je u Rejkjaviku hladno

vico zeljković
Foto: Facebook

U prvom meču ove dvije selekcije odigranom u Zenici na početku kvalifikacija BiH je slavila s 3:0

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Rejkjaviku na stadionu „Laugardalsvöllur“ protiv selekcije Islanda igrati šesti meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

BiH je pod vodstvom selektora Mehe Kodre u prošlom kolu u Zenici savladala Lihtenštajn s 2:1, ali u večerašnjem meču nameće se imperativ pobjede s obzirom na to da se bh. nogometaši nalaze tek na četvrtom mjestu u grupi sa osvojenih šest bodova.

-Ni hladno vrijeme u Rejkjaviku nije ohladilo naše ambicije da iz septembarskih kvalifikacija izađemo sa šest bodova. Među igračima i stručnim štabom vidim odlučnost i želju da se ostvari dobar rezultat. Sretno večeras, momci – poručio Zeljković.

Ни хладно вријеме у Рејкјавику није "охладило" наше амбиције да из септембарских квалификација изађемо са шест бодова….

Posted by Vico Zeljković on Monday, September 11, 2023

U prvom meču ove dvije selekcije odigranom u Zenici na početku kvalifikacija BiH je slavila s 3:0. Island, koji je u kvalifikacije ušao s podmlađenim timom, u prošlom kolu je izgubio od Luksemburga i na taj način praktično izgubio šanse da se plasira na EP.

Utakmica na stadionu “Laugardalsvöllur” počinje u 20.45 sati.

U preostala dva meča u grupi igraju Portugal – Luksemburg i Slovačka – Lihtenštajn.

Nakon pet kola Portugal je prvi s maksimalnih 15 bodova. Slijede Slovačka i Luksemburg sa po 10, BiH sa šest, Island s tri i Lihtenštajn bez bodova.