Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pripreme za baraž

Videointervju sa selektorom Bajevićem: Nemamo čega da se plašimo (VIDEO)

db

Baš iz ovih razgovora koje sam s njima vodio, vjerujem u njih da će u tim utakmica dati sve od sebe. Nemamo zbog čega da se plašimo. Koncentracija i motiv su najbitniji faktori

Selektor nogometne reprezentacije BiH, Dušan Bajević, u razgovoru za službenu stranicu Saveza između ostalog je naveo da je za uspjeh neophodno da su igrači maksimalno koncentrirani, svjesni značaja utakmica te da je uz malo sreće potrebna i podrška navijača.

Ovo su neki od najzanimljivijih detalja iz ovog intervjua.

Kako su protekli razgovori sa igračima? Koliko su značajni razgovori sa Džekom, Pjanićem i Lulićem?

Značajno je dosta iz razloga što se radi o jednoj veoma važnoj stvari za sve nas. Posebno je bilo značajno da razgovaramo sa Džekom i Pjanićem, prije svega što su to dobri i iskusni igrači. Razgovor s njima će nam mnogo pomoći da donesemo bitne odluke za utakmice baraža.

Prvi put ste na čelu jedne nacionalne selekcije. Da li vam je to dodatni motiv?

Prije svega, ja vjerujem u našu reprezentaciju i naše igrače. Imaju kvalitet, što su dokazali do sada. Vjerujem da će u susretima koji su pred nama to pokazati na još bolji način. Od igranja za reprezentaciju nema većeg motiva i ovo je velika šansa za nas. Vjerujem da i oni isto tako razmišljaju. Pokušavam da napravim jednu atmosferu koja će biti za te utakmice potrebna.

Na čemu se zasniva Vaša trenerska filozofija? Da li je naši igrači mogu prihvatiti i da li ćete je mijenjati?

Vjerujem igračima, prije svega. Imamo malo vremena, ali i naši protivnici imaju malo vremena. Baš iz ovih razgovora koje sam s njima vodio, vjerujem u njih da će u tim utakmica dati sve od sebe. Nemamo zbog čega da se plašimo. Koncentracija i motiv su najbitniji faktori.

Ovo je treći baraž koji igramo, takozvana “treća, sreća”. Vjerujerte li u sreću?

Bez sreće nema ništa. To su utakmice veoma jake, bit će mnogo umora. Koliko će nam pomoći sreća, bit će onoliko koliko je zaslužimo. Ja hoću da idem na kvalitet naše reprezentacije i da se pokušamo spremiti što bolje, da nas ne bi iznenadili.

Da li će biti novih imena na spisku?

Za spisak će nam trebati još deset do petnaest dana. Tada će se to definitivno i znati. Malo je vremena za pripremu, te nam trebaju igrači koji imaju iskustvo i koji su do sada igrali za reprezentaciju. Ja sam uvijek za mlade igrače, ali ove utakmice su za one iskusne.

Pogledajte cjelokupan intervju sa selektorom Bajevićem.