Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vinko Marinović: Nekoliko igrača žali se na povrede

marinovic mlada (2)

U Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u Zenici danas je počelo okupljanje mlade reprezentacije BiH koju očekuju kvalifikacioni susreti za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Švicarske i Rumunije.

Vinko Marinović, selektor U-21 selekcije BiH kaže da se nekoliko igrača žali na povrede.

„Svi ćemo do večeras biti na okupu. Ima i povrijeđenih igrača, pa ćemo sa našom medicinskom službom vidjeti da li možemo računati na njih. Očekujem da ćemo do prvog današnjeg treninga imati jasnu sliku na čemu smo i sa čime raspolažemo”, izjavio je Marinović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ističe, upoznat je sa kvalitetom Švicarske:

„Švicarci će doći u sastavu u kojem su odigrali posljednju prijateljsku utakmicu sa Francuskom, s tim što će im dva igrača, Ajeti i Sow biti priključeni prvom timu. Nemamo puno vremena i morat ćemo u ova tri dana voditi računa i da se osvježimo. Vjerujem da ćemo biti spremni za utakmicu“.

Marinović očekuje podršku publike u Zenici.

„U igri smo za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali mnogo je još posla pred nama i neće biti lako. Predstojeće dvije utakmice igramo sa Švajcarskom i Rumunijom koje su nas već pobijedile u ovim kvalifikacijama. Važno je da smo u igri i nadam se da će nas i publika podržati u zeničkom susretu, a da će igrači pružiti maksimum. Moramo odigrati taktički disciplinovano i nadam se da ćemo doći do povoljnih rezultata“, kazao je Marinović.

I reprezentativac Kerim Memija je optimističan pred susrete sa Švicarskom i Rumunijom.

„Zajedništvo i dobra atmosfera u ekipi su donijeli dobar rezultat u ovim kvalifikacijama. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svim reprezentacijama. Sada su pred nama dvije važne utakmice i ako budemo igralo kao do sada, možemo se nadati povoljnom rezultatu. U Švajcarskoj smo igrali dobro i trebali doći do bodova, ali nismo tada uspjeli. Nadam se da ćemo im se sada uz podršku publike revanširati“, istakao je Memija.

Meč BiH – Švicarska igra se 7. septembra u 17 sati u Trening centru N/FS BiH u Zenici, dok će 11. dana u ovom mjesecu izabranici Vinka Marinovića gostovati u Ovidiuu selekciji Rumunije.