okupljanje zmajeva

Vraća se nakon 12 godina: Poznato prvo ime sa Hadžibegićevog spiska

Pecara

Pozivi internacionalcima su već otišli, a jedan klub otkrio je i ime prvog reprezentativca koje je dobio poziv za mečeve bh. tima na Bilinom polju i u Bratislavi

Faruk Hadžibegić, selektor nogometne reprezentacije BiH, u srijedu će objaviti spisak igrača za prva dva susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Islanda i Slovačke.

Pozivi internacionalcima su već otišli, a jedan klub otkrio je i ime prvog reprezentativca koje je dobio poziv za mečeve bh. tima na Bilinom polju i u Bratislavi, prenose Sportske.ba.

Naime, mađarska Kisvarda pohvalila se da nikada nije imala više reprezentativaca, čak njih pet od čega su trojica A i dvojica U21 reprezentativci svojih zemalja.

A među njima je i Jasmin Mešanović, kapiten ovog tima, koji je po vokaciji napadač, ali i posljednje vrijeme igra i na lijevom krilu.

Kisvarda na svojoj stranici navodi kako je Mešanoviću ovo drugi poziv, a da je u dresu bh. tima debitovao u decembru 2011. godine protiv Poljaka.

Osim Mešanovića klub iz Mađarske pohvalio se kako su pozive u A tim dobili i Janisz Karabeljov (Bugarska), te Driton Camaj (Crna Gora).

Također, navedeno je kako su U21 pozive dobili Mario Ilievszki (Sjeverna Makedonija) i Hindrich Otto (Rumunija).