Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrančić: Želimo i možemo osvojiti ovaj turnir

mario vrancic

U timu vlada odlično rapoloženje, želimo osvojiti ovaj turnir i pokazati da imamo kvalitet na koji se, u budućnosti, može ozbiljno računati – kaže Mario Vrančić, piše Patria.

Današnjom finalnom utakmicom, između domaćina turnira Japana i naše reprezentacije, okončat će se ovogodišnji Kirin kup. Domaćin je „očekivano“ u ovom finalu a naša, kako to mnogi vole reći, „rezervna selekcija“ napravila je podvig i pobjedom nad Danskom izborila duel sa Japancima. Svoja očekivanja od današnjeg finala iznosi nam vezista našeg tima Mario Vrančić.

– Od samog okupljanja u timu vlada dobro rasploženje tako da me pobjeda nad Dancima nije iznenadila. Sada želimo odigrati još jednu dobru utakmicu, sa puno agresivnosti i pokušati osvojiti ovaj turnir. Moramo pokazati da ovdje ima kvaliteta na koji se, u budućnosti, može najozbiljnije računati – rekao je Vrančić.

Put do ostvarenja tih želja neće biti nimalo lak. Japanci su Bugarima utrpali čak sedam golova.

– Njihovo „torpedovanje“ Bugara nas nije uplašio. I mi smo pobijedili odlične Dance ali nam to nije garancija da ćemo danas pobijediti. Za osvajanje pobjedničkog pehara moramo igrati još bolje nego pritiv Danske a siguran sam da to možemo. Imamo problema sa povredama, neće biti ni isključenog Vranješa ali znam da ćemo svi koji izađemo na teren tu osatviti srce i posljednji atom snage – kaže naš reprezentativac.

Naša javnost posebno je obradovana načinom na koji ste pobijedili Dance. Takav odnos prema državnom dresu i rezultatski preokret odavno nismo vidjeli.

– Iskreno govoreći, i nas u Japanu je obradovala tolika količina pohvala od naših navijača širom svijeta. Loše smo ušli u utakmicu, gubili 0:2 ali smo na poluvremenu konsolidovali redove i sve je krenulo na bolje. Pokazali smo karakter, želju za pobjedom i potpuno nadigrali protivnika. Ono što sigurno, u ime svih nas, mogu obećati jeste da ćemo i danas igrati tako i da nam na htijenju, borbenosti i želji za pobjedom niko neće moći prigovoriti – kaže Vrančić.

Protiv Danaca si, od igrača koji je donio preokret u našoj igri, mogoa postati tragičar.

– Promašeni penal na meni nije ostavio posljedice i opet bih ga šutirao. Ovo je sport i sve je normalno. Meni je jako bitno da sam dobio pohvale od selektora i saigrača za ono što sam pružio u drugom dijelu utakmice kada sam ušao. Nadam se da će tako biti i protiv Japana jer sam željan igre i dokazivanja. Nadam se da ću ovdje podići i prvi pehar u državnom dresu – poručuje Vrančić.