Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vranješ: Respektujemo Grčku, ali u Atini tražimo samo pobjedu

ognjen-vranjes333

Reprezentacija Bosne i Hercegovine respektuje ekipu Grčke, narednog protivnika u kvalifikacijama, ali na gostovanju u Atini će izabranici Mehmeda Baždarevića biti izuzetno motivisani i odigrati veoma dobro, poručio je večeras reprezentativac BiH Ognjen Vranješ.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od ponedjeljka boravi u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za susret sa Grčkom u okviru Grupe „H“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

U Trening centru medijima su se obratili Igor Janković, pomoćni trener u reprezentaciji BiH te reprezenttivac Ognjen Vranješ.

Janković je rekao kako su svi igrači spremni za susret te da su svi igrači osim Seada Kolašinca na okupu.

„Svi su igrači na okupu, jedino nedostaje Kolašinac koji ima stomačni virus i očekujemo u toku sutrašnjeg dana da se priključi ekipi. Svi igrači su radili trening punim intenzitetom, tako da nema problema. Što se tiče priprema za Grčku, pokušavamo na sve načine da prikupimo informacije i analiziramo ih. Pokušat ćemo u narednom periodu naći optimalnu formu igrača kako bi se što bolje pripremili“, rekao je Janković.

igor-jankovic322

„Imaju i Grci svojih problema, a osim Manolasa nemamo informacija. Gledamo sebe i da smo u dobroj formi, te da su naši igrači dobro igrali i u svojim klubovima i siguran sam da ćemo dati svoj maksimumi da postignemo dobar rezultat. Imamo širok roster odbrambenih igrača, koji će dati maksimum i bitno je da svi igramo kao tim, bez obzira igrao Spahić ili Bičakčić u odbrani“, rekao je Janković.

„Svjesni smo situacije i da se mi i Grčka borimo za drugo mjesto, a ni prvo mjesto nije nedostižno. Bitno je da napravimo iskorak i na tabeli i da ćemo svi zajedno doći zadovoljni sa utakmice iz Grčke“, dodao je Janković.

Ognjen Vranješ je rekao kako je reprezentacija Bosne i Hercegovine dobro upoznala ekipu Grčke u prošlim kvalifikacijama.

„Upoznali smo protivnika dovoljno dobro. Očekivanja su da idemo na pobjedu, imaju nekoliko igrača koji im fale, ali je imperativ da utakmicu dobro odigramo. U današnjem fudbalu nema loše ekipe, ali znamo da nemamo šta drugo tražiti osim pobjede tamo. Znamo naš kvalitet, respektujemo ekipu Grčke, ali moramo dobiti tri boda. Idemo na sto posto tamo, svi igrači su spremni i motivirani“, rekao je Vranješ.

Nakon izjava za medije, igrači su održali i trening na terenu Trening centra Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, a cijeli trening je bio otvoren za medije.

U okviru Grupe „H“, prva je Belgija sa devet, a Grčka je sa istim brojem bodova na drugom mjestu, dok je Bosna i Hercegovina treća sa šest bodova nakon pobjede nad Estonijom, poraza od Belgije te pobjede nad Kiprom. Estonija ima tri boda. Bez bodova su Kipar i Gibraltar.

Susret Bosna i Hercegovina – Grčka igra se 13. novembrau Atini.