Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skandal za skandalom

Vranješ se “pravi Englez”: Od tri Robijeva razloga, odabrao je sporedni

vranjes1

Nije dugo trebalo čekati na Vranješev odgovor. Nakon nekoliko “znakovitih” objava na društvenim mrežama, konačno se oglasio i u medijima

Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentacije BiH odlučio je da više u reprezentaciju neće pozivati Ognjena Vranješa, igrača koji bukvalo ulijeće iz jednog skandala u drugi.

– Vranješ je na svakom okupljanju i na utakmicama davao maksimum. Na njegovu igru nisam imao nikakve zamjerke i njegovo nepozivanje nema veze s njegovim igrama. Ali, on je sam sebe izbacio iz reprezentacije ponašanjem izvan terena. Od sporne tetovaže, prepucavanja sa navijačima do afere sa Karleušom. Njegove igračke kvalitete nisu sporne, neće biti pozivan zbog svih ovih drugih stvari – poručio je u srijedu Prosinečki.

Nije dugo trebalo čekati na Vranješev odgovor. Nakon nekoliko “znakovitih” objava na društvenim mrežama, konačno se oglasio i u medijima.

Odluku Prosinečkog da mu zatvori vrata reprezentacije prokomentarisao je za beogradski Kurir.

– Jadno je da se ne gledaju učinak i doprinos reprezentaciji, već to u čijem sam krevetu bio – rekao je Vranješ.

Po svemu sudeći Vranješ ili nije čitao objašnjenje Prosinečkog ili se “pravi Englez”. Seks skandal sa srbijanskom pjevačicom nije presudio njegovoj reprezentativnoj karijeri, već tetovaža četničkog vojvode Momčila Đujića i prepucavanja s navijačima BiH na društvenim mrežama.

Od Vranješovih suigrača iz reprezentacije niko se nije oglašavao nakon serije ispada. Jedan od bivših reprezentativaca Sanel Jahić na tu je temu kazao sljedeće:

– Greška je što se niko od igrača iz reprezentacije nije oglasio, izjasnio o cijelom slučaju… Jedini je Vedad Ibišević imao mu*a da kaže nešto.