ivaylo petev

Vrata reprezentacije su uvijek otvorena, odlučio sam se za ove igrače i stojim iza toga

petev fena

Nakon gostovanja u Finskoj 4. juna, Zmajevi će tri dana kasnije dočekati Rumuniju na zeničkom Bilinom polju. Selektor Petev istakao je važnost podrške domaćih navijača koji se ponovo vraćaju na tribine

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za meč prvog kola UEFA Lige nacija protiv selekcije Finske. Uoči početka novog ciklusa Lige nacija, novinari BHRT-a azgovarali su sa selektorom “Zmajeva” Ivajlom Petevom.

Selektor Petev u razgovoru za BHRT ističe kako je zadovoljan igrama naših reprezentativaca u svojim klubovima i njihovom trenutnom formom, uoči početka novog ciklusa UEFA Lige nacija i prvog duela sa Finskom 4. juna.

“Želio bih da čestitam svim igračima koji su osvojili prvenstvo i koji su izborili Ligu prvaka i Evropsku ligu, tako da sam zadovoljan. U narednih pet dana ćemo pokušati pripremiti da izgledamo dobro u Finskoj”, rekao je selektor Petev.

Selektor Zmajeva kaže da okosnicu tima čine fudbaleri koji su igrali kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, te će insistirati na ispravljanju grešaka iz prethodnog ciklusa.

“Većinom, oko 80 posto su isti igrači od prošlog ciklusa. Moramo da igramo sa malo više samopouzdanja u nekim trenucima u utakmici. Opet ćemo raditi na ovom što smo radili prije, da napredujemo i da izgledamo bolje i čvrsto”, ističe Petev.

Na pitanje da li će biti nekih značajnijih promjena u sastavu i načinu igre u narednim utakmicama, Petev napominje da je spisak igrača proširen i da možemo očekivati neka nova imena u prvih jedanaest.

“Imamo četiri utakmice. Vrlo je moguće da u nekim utakmicama promijenimo i način igre, ali uglavnom nije to ni toliko bitno koliko je bitno da imamo pristup, da imamo jedinstvo, da se žrtvujemo za naš rezultat, to je meni bitno, jer jedan sistem u toku igre se mijenja svakih par sekundi”, kazao je Petev.

Kako kaže, svako okupljanje nastoji da iskoristi kako bi odabrao najbolje što bh. fudbal ima u tom trenutku.

“Uvijek sam smatrao na svako okupljanje koje smo imali da izaberem najbolje što imamo, tako da i ovaj put mislim da su ovi igrači najbolji za sada. Naravno, sigurno ima još par igrača koji zaslužuju da budu ovdje. Vrata reprezentacije su uvijek otvorena, ali ovaj put sam se odlučio za ove igrače i stojim iza toga”, rekao je Petev.

Nakon gostovanja u Finskoj 4. juna, Zmajevi će tri dana kasnije dočekati Rumuniju na zeničkom Bilinom polju. Selektor Petev istakao je važnost podrške domaćih navijača koji se ponovo vraćaju na tribine.

“Naravno da je bitno, ali fokus nam sada pada na prvu utakmicu. Jedanput sam izjavio da ću biti najsretniji da vidim pun stadion, da naši navijači podrže naše momke, naravno da to nama znači. Ali opet kažem, koncentracija je nama sada prva utakmica koja je najbitnija i mi moramo 100 posto da odradimo dobar posao i da pobijedimo”, zaključio je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev, u razgovoru za BHRT.