Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

analiza nakon finske

Zeljković nakon treninga na Bilinom polju: Vidjećemo poslije Finske šta i kako dalje

zeljkovic ss

Susret BiH – Finska igra se sutra na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20:45 sati, a glavni sudija duela će biti bugarski arbitar Georgi Kabakov

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković prisutvovao je večerašnjem treningu Zmajeva na Bilinom uoči utakmice protiv Finske, te se kratko obratio i prisutnim novinarima.

Zeljković je u Trening kampu NS BiH u Zenici razgovarao s igračima i stručnim štabom, te im je poželio sreću pred sutrašnju utakmicu.

“Osvrnuli smo se na rezultate iz prethodne tri utakmice, te smo zaključili da je pet bodova dobar rezultat. Uoči sutrašnje utakmice korak smo bliže cilju i prvom mjestu u grupi, što bi nam donijelo plasman u drugi šešir uoči žrijeba kvalifikacija za EP. Pobjeda jedino dolazi u obzir i svi je očekujemo. Imam puno povjerenje u igrače, jer su učinkom u prva tri kola pokazali da nisu zaboravili igrati. Svi oni imaju veliku želju da idu na EP i nema razloga da ne vjerujemo u pobjedu”, kazao je Zeljković.

Nažalost, zbog incidenata i rasističkog vrijeđanja rumunskih navijača na prošlom susretu, Bilino Polje neće biti puno. Naime, kapacitet stadiona je smanjen za 1.500 mjesta, a novčane kazne nas očekuju i zbog bakljade u Crnoj Gori.

“To je pitanje koje traje godinama. Na Balkanu postoje problemi te vrste, ali i u Evropi ima sličnih situacija. Mi smo nemoćni, možemo apelovati na publiku, ali svako bira šta će da priča i govori.”

Komentirao je nezadovoljstvo navijača selektorom i rezultatima.

“Shvatam da su navijači nezadovoljni rezultatima. Nije bilo puno uspjeha od odlaska na SP u Brazil, ali poslije utakmice s Finskom ćemo sjesti i analizirati sve stvari, te vidjeti šta i kako dalje”, zaključio je predsjednik NS BiH.

Susret BiH – Finska igra se sutra na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20:45 sati, a glavni sudija duela će biti bugarski arbitar Georgi Kabakov.