Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zeničani gledali Zmajeve na otvorenom

zenica-navijaci11

Više stotina Zeničana gledalo je večeras susret između reprezentacija Irske i Bosne i Hercegovine u fan-zoni organizovanoj u Zenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Organizator fan-zone je zenički privatni radio „Zenit“ u saradnji sa svojim partnerima.

Senad Bajramović, urednik radija „Zenit“ rekao je kako je fan-zona organizovana kako bi Zeničani imali priliku gledati ovaj susret na otvorenom.

zenica-navijaci22

„Fan-zona organizovana je u sklopu projekta ‘Zenica – Moj grad’, a cilj je da Zeničani imaju priliku da prate ovaj bitan susret na otvorenom. Ovo je na neki način poklon radija ‘Zenit’ svim zainteresovanim građanima da prate ovaj, za našu reprezentaciju bitan susret“, rekao je Bajramović.

zenica-navijaci33

Dodao je kako, iako je bio predviđen i muzički program, on je otkazan zbog Dana žalosti u BiH, a zbog terorističkog napada u Parizu 13. novembra.

Veliki broj Zeničana došao je na plato na Kamberovića polju u Zenici, gdje su imali priliku da prate ovaj susret na LED ekranu dimenzija 16 metara kvadratnih.

zenica-navijaci44

BIH je večeras igrala odlučujući susret protiv selekcije Irske u okvriu dvomeča baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Izabranici Mehmeda Baždarevića prvi susret igrali su u Zenici 13. novembra, a susret je završio rezultatom 1:1.