Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zeničani već stali u red za ulaznice za utakmicu baraža na Bilinom polju

Zeničani na hladnoći čekaju ulaznice za utakmicu Bosna i Herc

Nekoliko desetina najvjernijih navijača BiH već čeka ispred istočne tribine stadiona “Bilino polje” u Zenici, gdje se nalazi jedna od poslovnica agencije “Centrotours”, gdje će sutra od 9 sati početi zvanično prodaja ulaznica za utakmicu Bosna i Hercegovina – Irska, koja se igra 13. novembra u Zenici u okviru baraža, javlja Anadolu Agency (AA).

Reprezentacija BiH je nakon kvalifikacija izborila baraž, te će se jedna od utakmica igrati u Zenici, 13. novembra. Najvjerniji navijači već su stali u red za prodaju ulaznica, a neki su tu još od jutros.

Zeničanin Mirsad Kovač još od 10.30 čeka ispred stadiona “Bilino polje”.

Zeničani na hladnoći čekaju ulaznice za utakmicu Bosna i Herc

“Došao sam ovdje oko 10.30 kako bih zauzeo svoje mjesto da bih mogao zajedno s kolegama sačekati početak prodaje ulaznica. Nadam se da ću prvi uzeti ulaznicu, pogotovo što sam i ratni vojni invalid”, kaže Kovač.

U Zenici je večeras izuzetno hladno, s temperaturom zraka od nekih 3 stepena, no to ne smeta navijačima u njihovom nastojanju.

“Hladno jeste, ali mislim da ću to ipak podnijeti. Neće mi biti problem čekati do ujutro kako bih preuzeo svoje ulaznice. Vjerujem u pobjedu naše reprezentacije i to vjerovatno rezultatom 2:0, barem se nadam. Nije teško čekati sa svojom ‘rajom'”, dodaje Kovač.

Zeničani na hladnoći čekaju ulaznice za utakmicu Bosna i Herc

Vlasnik obljižnjeg kafića, Idriz Demiri potvrdio je Kovačevu priču.

“Došao je on danas nekad oko 10 ili 10.30, kada je postavio stolicu i strpljivo odlučio da čeka ulaznice. Ja sam ovdje čitav dan i stvarno nema razloga da ne govori istinu”, rekao je Demiri.

Demiri dodaje kako vjeruje da će upravo Kovač prvi preuzeti svoju kartu, a čitavom društvu koje zajedno s njim čeka donosit će tople napitke kako bi im barem malo olakšao u njihovom čekanju do jutra.

“Mirsad je zaslužio da uzme prvi kartu, a njima ću svima nastojati što duže da donosim čajeve i kafe s obzirom da ih čeka jako hladna noć”, dodao je Demiri. Također vjeruje u pobjedu naše reprezentacije, pogotovo u Zenici.

Mnogi navijači došli su opremljeni stolicama i toplim dekama kako bi izdržali hladnu noć pred njima. Mirsadovi prijatelji opremili su se i s nešto hrane te s malim tv-prijemnikom kako bi im noć što prije prošla.

Podsjetimo, naša reprezentacija igra dva susreta u baražu protiv reprezentacije Irske za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine. Zvanična prodaja ulaznica počinje sutra u poslovnicama “Centrotoursa” od 9 sati, a za ulaznice, njih 10.500, vlada veliko interesovanje.

Zeničani na hladnoći čekaju ulaznice za utakmicu Bosna i Herc

Zeničani na hladnoći čekaju ulaznice za utakmicu Bosna i Herc