Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uefa

Zmajevi baraž za EURO igraju u junu?

zmajevi

Kako je UEFA danas donijela odluku da se EURO odgodi za godinu i održi od 11. juna do 11. jula 2021. godine, pomjeren je i termin baraža

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine baraž za Evropsko prvenstvo 2021. godine vjerovatno će igrati u junu 2020. godine.

Ovu vijest objavio je Fudbalski savez Srbije, čiju reprezentaciju također očekuje polufinale play-offa, kao i Zmajeve.

Prvobitno se polufinale trebalo igrati 26. marta, a Zmajevi su trebali ugostiti Sjevernu Irsku na Bilinom polju (finale se trebalo igrati pet dana kasnije, a naš tim bi bio domaćin ako prođe dalje), ali je otkazano zbog koronavirusa.

Kako je UEFA danas donijela odluku da se EURO odgodi za godinu i održi od 11. juna do 11. jula 2021. godine, pomjeren je i termin baraža.

– U tom slučaju, baraž dueli igrali bi se u junskom terminu 2020. godine (ukoliko situacija sa koronavirusom to dozvoli).

To je prijedlog koji su podržale sve nacionalne asocijacije i očekuje se da Evropska fudbalska unija do kraja dana ozvaniči ovu odluku. Po ovom scenariju, ideja je da se sva nacionalna takmičenja, kao i UEFA Liga prvaka i Evropska liga, završe do 30. juna 2020. godine.

Termini odigravanja UEFA takmičenja, koja su zakazana za juni i juli 2021. godine (F4 Lige nacija, Evropsko prvenstvo za mlade i Evropsko prvenstvo za žene), bit će naknadno određeni – piše u saopćenju FSS.