Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Defanzivci povrijeđeni

Zmajevi bez tri važna igrača u baražu i Ligi nacija

bih
TAMPERE, FINLAND - JUNE 08: Paulus Arajuuri of Finland, Ermin Bicakcic of Bosnien Herzegowina, Toni Sunjic of Bosnien Herzegowina and Edin Dzeko of Bosnien Herzegowina battle for the ball during the UEFA Euro 2020 Qualifier match between Finland and Bosnien Herzegowina at Ratina-Stadion on June 08, 2019 in Tampere, Finland. (Photo by TF-Images/Getty Images)

Fudbalska reprezentacija BiH utakmicu polufinala baraža za EURO igrat će 8. oktobra na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu protiv Sjeverne Irske

Nakon što je zbog povrede Adnan Kovačević izostavljen sa spiska kandidata za oktobarske utakmice fudbalske ”A” reprezentacije Bosne i Hercegovine, ove susrete propustit će i Toni Šunjić koji je u otišao u Kinu gdje mora provesti vrijeme u karantinu, ali i Ermin Bičakčić koji zbog povrede neće biti na raspolaganju selektoru Dušku Bajeviću.

Bičakčić, igrač Hoffenheima, povrijedio se u nedjelju u susretu drugog kola Bundeslige pa će zbog toga propustiti utakmice Bosne i Hercegovine protiv Sjeverne Irske u baražu za plasman na EURO, kao i duele sa Holandijom i Poljskom u UEFA Ligi nacija.

„Prvi pregledi su pokazali da se radi o povredi unutrašnjeg meniskusa koljena“, rekao je doktor reprezentacije prof.dr. Reuf Karabeg, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) naglasio:

„Danas je planirano da se Bičakčiću uradi artroskopija koljena tako da bi nakon toga trebali imati kompletniju informaciju o njegovom zdravstvenom stanju. Mada je on već uradio magnetnu rezonancu, ovaj pregled nije dao eksplicitnu potvrdu da je riječ o povredi prednjeg križnog ligamenta. U svakom slučaju na Bičakčića se neće moći računati za oktobarske utakmice.“

Karabeg je još dodao da će medicinski tim pratiti tok njegovog oporavka i u stalnom je kontaktu sa ljekarima koji vode brigu o Bičakčiću, kao, uostalom, što je praksa kad se bilo koji reprezentativac BiH povrijedi.

Fudbalska reprezentacija BiH utakmicu polufinala baraža za EURO igrat će 8. oktobra na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu protiv Sjeverne Irske.

Tri dana kasnije u UEFA Ligi nacija u Zenici ugostit će Holandiju, a 14. oktobra u Wroclawu u istom takmičenju bit će gost Poljske. U prva dva kola grupe ”A” elitne Lige ”A” UEFA Lige nacija BiH je remizirala u Firenzi sa Italijom (1:1), te je poražena u Zenici od Poljske (1:2).