Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi će do meča sa Irskom obaviti pet treninga

bazdarevic

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine do prve utakmice baraža sa Republikom Irskom imat će pet treninga, od čega će tri biti zatvorena za javnost, odlučio je stručni štab predvođen selektorom Mehmedom Baždarevićem.

„Poduzet ćemo sve što je u našoj moći da se maksimalno pripremimo za dva velika, teška ispita u baražu protiv izuzetno jakih Iraca. Važno je da naši igrači budu zdravi, većina ih igra u veoma dobroj formi i to je ono što nas čini optimističnima. Vjerujem da ćemo posao završiti do kraja. Na dobrom smo putu ka Francuskoj i iskreno se nadam da ćemo se radovati plasmanu na Evropsko prvenstvo“, rekao je Baždarević.

Okupljanje bh. reprezentativaca zakazao je za ponedjeljak, 9. novembra, u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u Zenici gdje će istog dana od 17:30 sati obaviti i prvi zatvoreni trening. Sve do posljednje provjere popularni „zmajevi“ boravit će i raditi u kampu, a oficijelni trening pred meč imat će na stadionu „Bilino polje“ od 18 sati u četvrtak (12. novembra).

Reprezentativci Republike Irske u Sarajevo će bi trebali doletjeti čarter letom iz Dublina 12. novembra u 15:35 sati. Potom će se uputiti ka Zenici, gdje će od 19:30 sati trenirati na „Bilinom polju“.

Prva utakmica baraža za EURO 2016 između BiH i Irske igrat će se u petak (13. novembra) u Zenici, a revanš je tri dana kasnije u Dublinu. Oba meča počet će u 20:45 sati po srednjoevropskom vremenu.

– U Dublinu dva treninga –

Na revanš susret doigravanja za EP reprezentativci BiH putovat će u Dublin u nedjelju, 14. novembra. U irsku prijestolnicu ići će čarter letom iz Sarajeva, a polazak je planiran za 11 sati. Po dolasku u Dublin trenirat će od 18 sati.

Oficijelni trening pred uzvratni susret imat će 15. novembra na stadionu „Aviva“ od 19:30 sati.