Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Zmajevi će prvi put u historiji igrati protiv Engleske, poznat termin i lokacija

reprezentacija bih dzeko
Foto: nfsbih.ba

Engleska s pravom važi za najskuplju reprezentaciju svijeta i bit će interesantno vidjeti naše Zmajeve protiv Harryja Kanea, Phila Fodena, Bukaya Sake, Judea Bellinghama, Jacka Grealisha i ostale igrače koji vrijede 100 ili više miliona eura

Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Engleske odigrat će prijateljsku utakmicu uoči Evropskog prvenstva u Njemačkoj, potvrdio je predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković.

Prvi međusobni susret u historiji ove dvije selekcije bit će odigran 3. juna u Newcastleu. O svemu se oglasio predsjednik Zeljković, koji je potvrdio odigravanje meča i dodao da se nada kako će utakmica i Zmajevima poslužiti za uigravanje uoči Evropskog prvenstva.

Ovo će biti sjajna prilika za reprezentaciju da odmjeri snage sa jednim od glavnih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, pošto je Engleska prema brojnim prognozima i prvi kandidat za titulu.

“Velika čast i privilegija”

“Nadam se da će i Zmajevi kroz baraž izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, te da će i nama ova utakmica poslužiti kao svojevrsna priprema za smotru najboljih evropskih selekcija u Njemačkoj”, poručio je Zeljković i dodao:

“Želio bih da se zahvalim Nogometnom savezu Engleske na postignutom dogovoru. Za nas je ovo velika čast i privilegija. Nadam se da će utakmica u kolijevci nogometa biti ogroman motiv za naše igrače”, dodao je prvi čovjek bh. nogometa.

Utakmica će biti odigrana neposredno prije Evropskog prvenstva

Engleska s pravom važi za najskuplju reprezentaciju svijeta i bit će interesantno vidjeti naše Zmajeve protiv Harryja Kanea, Phila Fodena, Bukaya Sake, Judea Bellinghama, Jacka Grealisha i ostale igrače koji vrijede 100 ili više miliona eura.

Utakmica će biti odigrana neposredno prije Evropskog prvenstva na kojem želimo gledati i reprezentaciju BiH. Ipak, da bi se to dogodilo, Zmajevi moraju savladati prvo Ukrajinu u polufinalu baraža, a onda i Izrael ili Island u eventualnom finalu. Dueli se igraju u martu, a BiH će biti domaćin.