Kvalifikacije za SP

Zmajevi negativni na koronavirus, danas putuju u Kazahstan

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su obavil
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su obavili drugi trening pripremajući se za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022” protiv Kazahstana i Ukrajine ( N/FS BiH - Anadolu Agency )

U toku dana pristigli su i rezultati PCR testiranja, te su svi igrači i članovi stručnog štaba nacionalnog tima Bosne i Hercegovine negativni na virus COVID-19

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su sinoć drugi trening pripremajući se za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Kazahstana i Ukrajine.

“U Kampu FK Sarajevo na Butmiru, najbolji bh. fudbaleri odradili su još jedan trening. Selektoru su na raspolaganju bili svi igrači koji su bez problema izvršavali ono što je od njih traženo”, istakli su iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

”Mada je bilo planirano da se danas putuje u Kazahstan, ipak će se prijepodne trenirati u Sarajevu, a potom čarter letom u 15 sati otputovati u Nur Sultan”.

U toku dana pristigli su i rezultati PCR testiranja, te su svi igrači i članovi stručnog štaba nacionalnog tima Bosne i Hercegovine negativni na virus COVID-19.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine 9. oktobra od 15 sati po srednjeevropskom vremenu igrat će protiv Kazahstana u Nur Sultanu. Tri dana kasnije od 20.45 sati u Kijevu snage će odmjeriti sa Ukrajinom.

U dosadašnjem toku evropskih kvalifikacija za naredni Mundijal u grupi ”D” vodi Francuska sa 12 bodova. Finska i Ukrajina imaju po pet, dok su Bosna i Hercegovina i Kazahstan sakupili po tri boda.