Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi obavili posljednji trening pred susret u Zenici

zmajevi-trening5

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je večeras posljednji trening pred susret s reprezentacijom Velsa koji se igra sutra u Zenici.

Nogometaši selektora Mehmeda Baždarevića u Zenici borave od ponedjeljka, gdje su se pripremali za predstojeća dva susreta sa reprezentacijama Velsa i Kipra.

zmajevi-trening1

Nogometaši reprezentacije BiH trebaju pobjede te jedan poraz reprezentacije Izraela kako bi se plasirali u baraž za Evropsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Francuskoj.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održali posljednji trening pred susret sa Velsom.

zmajevi-trening2

Trening reprezentacije bio je otvoren za medije 15 minuta. Večerašnji trening trebao bi odlučiti da li će Edin Džeko igrati čitavu utakmicu.

Također, Sead Kolašinac će zbog povrede propustiti susret sa Velsom, a za susret sa Velsom otkazali su svoj nastup Tino Sven Sušić i Ermin Zec koji su se isto tako žalili na povrede, dok je ranije povrijeđeni Senad Lulić i večeras trenirao sa reprezentacijom, a na okupljanje reprezentacije ponovo je pozvan i Izet Hajrović koji je večeras i trenirao.

zmajevi-trening4

Popularni Meša od susreta sa Andorom u Zenici ne može računati na Muhameda Bešića zbog direktnog crvenog kartona.

zmajevi-trening3

Podsjetimo, susret BiH – Vels igra se sutra, 10. oktobra, na stadionu Bilino Polje u Zenici u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, koje se igra od 10. juna do 10. jula 2016. godine.

zmajevi-trening6

Naša reprezentacija će se u grupi “B” boriti za plasman u baraž kako bi pokušali izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. Nakon Velsa, naša reprezentacija putuje na Kipar, gdje će odigrati susret sa reprezentacijom Kipra u Nikoziji 13. oktobra.