Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi obavili posljednji trening u Briselu

trening-zmajevi

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su na stadionu „King Baudouin“ u Briselu odradili posljednji trening pred sutrašnju utakmicu sedmog kola grupe „B“ kvalifikacija za EURO 2016 koju će odigrati ovdje protiv Belgije.

Svi igrači su trenirali i spremni su za veoma važan „okršaj“ u kojem bi u slučaju pobjede popularni „zmajevi“ bili nadomak odlaska na Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine odigrati u Francuskoj.

trening-zmajevi1

Kako saznaje reporter Anadolu Agency (AA), selektor Mehmed Baždarević u derbi meč učesnika prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Brazilu trebao bi od prvog minuta na teren sutra naveče poslati slijedećih 11 igrača: Asmir Begović, Mensur Mujdža, Emir Spahić, Ognjen Vranješ, Sejad Kolašinac, Muhamed Bešić, Haris Medunjanin, Edin Višća, Senad Lulić, Miralem Pjanić i Edin Džeko.

trening-zmajevi3

Po svemu sudeći selektor će se odlučiti za dobitnu kombinaciju iz susreta sa Izraelom u kojem je BiH u Zenici slavila, rezultatom 3:1. To znači da će bh. tim igrati sa jednim klasičnim napadačem, Edinom Džekom, te Pjanićem u ulozi polušpica, dok bi po bokovima probleme Belgijancima trebali praviti brzonogi Edin Višća i Senad Lulić.

trening-zmajevi2

Inače, Baždarević je večerašnji trening zatvorio za javnost nakon 15 minuta, kako bi pokušao uigrati posljednje detalje pred “sudar” sa favorizovanim „crvenim đavolima“.

Utakmica Belgija – BiH igra se sutra od 20:45 sati na stadionu „King Baudouin“ u Briselu. Nakon šest kola na tabeli grupe „B“ vodi Vels sa 14 bodova, slijedi Belgija sa 11, dok su Izrael i Kipar sakupili po devet. BiH ima osam bodova, dok je Andora posljednje bez ijednog, piše Anadolu Agency.