Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi trenirali na Butmiru, stručni štab tvrdi: Estonce smo prostudirali (FOTO)

Zmajevi obavili trening na Butmiru
Foto: NFSBiH.ba

Nogometana reprezentacija Bosne i Hrcegovine danas je na Trening kampu FK Sarajevo na Butmiru obavila drugi trening za utakmicu s Estonijom, koja se igra 6. septembra na zeničkom “Bilinom polju”, u okviru klvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Svi igrači su se okupili osim Milana Đurića, koji je sinoć igrao utakmicu za svoj klub, a njegov dolazak očekuje se večeras.

Reprezentativci koji su stigli na pripreme, danas su trenirali na Butmiru, a pošteđeni su bili samo Senad Lulić i Edin Višća.

Trener Dragan Perić kaže da su igrači došli spremni i raspoloženi za rad.

– Studiozno smo pripremili plan i program rada i analizirali protivnika, te očekujemo puni angažman i igrača i stručnog štaba. Estonija je kompaktna ekipa koja ima čvrst defanzivni blok i tri agresivna igrača u napadu, ali bit ćemo spremni da odgovorimo na pravi način – kazao je Perić.

Golman Asmir Begović ističe da je pred ekipom težak zadatak.

– Grupa nije laka. Vjerujemo da će Grčka biti bolja nego u prošlim kvalifikacijama, a i Kipar je neugodan protivnik. Uglavnom, mi trebamo da mislimo na prvog narednog protivnika, a to je Estonija koja ima kvalitet i može nam zadati mnogo problema. Morat ćemo biti maksimalno angažirani ako želimo da ostvarimo pobjedu. Svi smo sretni što smo u reprezentaciji nakon duže vremena i spremni smo da krenemo jako već u prvoj utakmici – izjavio je Begović.

Sljedeći trening izabranici Mehmeda Baždarevića će obaviti sutra u 10.15 sati na TK FK Sarajevo u Butmiru.