Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Zmajevi odradili prvi trening, Kodro: Jedva sam čekao ovaj momenat. Naše želje su velike

trening zmajevi kodro
Foto: NFSBiH

Novi selektor Meho Kodro obratio se medijima pred večerašnji trening, naglasivši da su igrači dobro raspoloženi i vedri

Nogometni reprezentativci BiH, nakon današnjeg okupljanja na Ilidži, počeli su pripreme za kvalifikacione utakmice za EURO s Lihtenštajnom i Islandom, a večeras su u Butmiru odradili i prvi trening.

Novi selektor Meho Kodro obratio se medijima pred večerašnji trening, naglasivši da su igrači dobro raspoloženi.

trening zmajevi (4)

Na pitanje kakav je osjećaj poslije petnaestak godina ponovo predvoditi “Zmajeve”, rekao je da je jedva čekao da dođe taj momenat.

“Prelijep je osjećaj, šta da vam kažem, jedva sam čekao da dođe taj momenat, pošto evo mjesec, malo više čak, da sam selektor, pa bilo je malo više pripremnih radova i očekivao sam kad će doći igrači, kad ćemo početi s radom”, rekao je Kodro.

Prva utakmica bh. nogometaše očekuje u petak, kada u Zenici gostuje Lihtenštajn te će selektor i stručni štab imati tek par dana za pripreme.

“Od samog starta znali smo na koje vrijeme možemo da računamo. Nadam se da će ono što smo zamislili biti produktivno, da će igrači prihvatiti i na kraju da će dati rezultat”, rekao je Kodro.

trening zmajevi (2)

Dodao je da postoje problemi i s povredama, odnosno da je Adrian Leon Barišić došao povrijeđen, a da je Anel Ahmedhodžić takođe imao problem s povredom.

trening zmajevi (1)

Kodro je govorio io “kultu reprezentcije” i podršci navijača.

“Naše su želje baš velike, da ovo što radimo odradimo da valja, a igračima je potrebno vjere u njih kao i podrška”.