Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Reprezentacija

Zmajevi pali za dvije pozicije na FIFA-inoj rang listi

06/08/2015

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na 28. poziciji rang-liste najboljih nacionalnih timova Svjetske nogometne asocijacije (FIFA) koja je danas objavljena.

BiH zauzima 28. mjesto što je lošije za dvije poziciije u odnosu na poredak iz prošlog mjeseca.

Od selekcija iz regiona najbolja je Hrvatska koja je na 13. mjestu što je bolje za jednu poziciju u odnosu na juli.

Reprezentacija Albanije sada na 22. poziciji nakon što je napredovala za 14 mjesta, te je tako prestigla BiH na drugoj poziciji lokalnog rejtinga u balkanskoj regiji.

Od ostalih reprezentacija iz regiona, Slovenija je 46., Srbija 66., Crna Gora 77. i Makedonija na 103. poziciji FIFA-ine rang liste.

Najbolje rangirana selekcija svijeta je Argentina a prate je Belgija, Njemačka, Kolumbija, Brazil, Portugal, Rumunija, Engleska, Vels i Čile.

Selekcija Belgije je ovaj mjesec napravila pomak za jedno mjesto i iza sebe ostavila Njemačku koja je trenutno trećeplasirana selekcija svijeta.

Srbija je ovog mjeseca najviše nazadovala od svih reprezentacija u svijetu, za rekordna 23 mjesta. Jamajka je najviše napredovala, i to za 21 mjesto.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.