Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prijateljska utakmica

Zmajevi pod palicom Barbareza poraženi na St. James parku

engleska bih

Bila je to prva utakmica Zmajeva pod palicom Sergeja Barbareza

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz protiv Engleske u prijateljskoj utakmici odigranoj na St. James parku. Zmajevi su se prililčno dobro držali prvih sat vremena, no na kraju su Englezi potvrdili ulogu favorita.

Poveli su Englezi u 60. minutu preko Palmera sa bijele tačke. Činilo se da do kraja možemo proći sa minimalnim porazom, no u posljednjih pet minuta utakmice smo podlegli pritisku Engleza. Prvo je Alexander-Arnold zabio za 2:0, a potom u 89. i Harry Kane za 3:0.

Englezi su tokom cijele utakmice kontrolisali igru. Posjed lopte očekivano je bio na njihovoj strani (60-40 posto). Za 90 minutu uspjeli su šutirati čak 25 puta prema našem golu, od čega je osam udaraca išlo u okvir gola večeras vrlo dobrog Nikole Vasilja. Golman Vasilj je definitivno bio naš najbolji pojedinac na terenu.

S druge strane, naša reprezentacija nije uspjela uputiti niti jedan udarac u okvir gola.

Bila je to prva utakmica Zmajeva pod palicom novog selektora Sergeja Barbareza.

Sljedaći ispit za Zmajeve je 6. juna u Empoliju protiv aktuelnog prvaka Evrope Italije. Engleske će svoje pripreme za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj nastaviti utakmicom protiv reprezentacije Islanda 7. juna.