Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi podržali akciju prodaje portreta (FOTO)

aa_picture_20151007_6462568_web
Foto: Anadolija

Nogometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine zajedno sa stručnim štabom posjetili su danas izložbu vlastitih portreta u sklopu akcije pomoći izgradnje kuće za roditelje djece oboljele od karcinoma, koja se gradi u Sarajevu.

Akademski slikari Adin Hebib i Samir Hadžbić autori su portreta koji idu na aukciju kako bi se prikupilo što više sredstava za izgradnju ove kuće.

aa_picture_20151007_6462570_web

Hebib je rekao kako je ideja za ovaj projekat postojala dugi niz godina.

“Zahvalan sam kolegi Samiru s kojim sam zajedno radio na ovoj akciji. Zahvalan sam i Nogometnom savezu koji je unaprijed dao sredstva za ovaj projekat”, rekao je Hebib.

Hebib je rekao kako je akcija vrlo jednostavna i ima jedan cilj.

“U Sarajevu se već tri godine gradi kuća za djecu oboljelu od karcinoma. Ovo je akcija akademskih slikara i Nogometnog saveza za izgradnju kuće djeci i roditeljima kako bi se imali gdje skloniti kada ta djeca obole od najgore bolesti”, dodao je Hebib, govoreći kako je siguran u uspjeh akcije te da će “nastaviti dalje”.

aa_picture_20151007_6462573_web

Generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Baković rekao je kako je akcija Nogometnog saveza za pomoć djeci oboljeloj od karcinoma jedna od društvenih odgovornosti Nogometnog saveza.

aa_picture_20151007_6462571_web“Radi se o akciji koja je dio društvene odgovornosti Nogometnog saveza i mi smo sa akademskim slikarom Hebibom pokrenuli akciju i ovo je samo nastavak akcije koja je počela u Sarajevu. Iskoristili smo pripreme naših ‘zmajeva’ u Zenici kako bismo posjetili ovu izložbu. Vjerujemo da će akcija biti uspješna i da ćemo uspjeti prikupiti što više sredstava za izgradnju kuće koja će pomoći i djeci i njihovim roditeljima i pozivam da oni koji mogu kupe neki od portreta kako bi pomogli”, rekao je Baković.

aa_picture_20151007_6462572_web

Dodao je kako su urađeni portreti svih ljudi koji su dali doprinos razvoju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kao i uspjehe bh. reprezentacije.

Izložba se sastoji od 50 portreta bivših i sadašnjih “zmajeva”, kao i stručnog štaba i osoblja Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

aa_picture_20151007_6462565_webIzložba je od jučer postavljena u hotelu “Dubrovnik” u Zenici i trajat će do završetka utakmice sa Velsom.

Akciji su se odazvali svi reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su pristigli u Trening centar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, kao i stručni štab i osoblje Nogometnog saveza BiH, a prisutni građani iskoristili su priliku da pogledaju izložbu kao i da se fotografišu s igračima.

aa_picture_20151007_6462561_webPodsjetimo, reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se u ponedjeljak u Zenici kako bi se pripremili za susrete sa Velsom u Zenici 10. oktobra te Kiprom 13. oktobra u Nikoziji, u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.