Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

Zmajevi poveli golom Hajradinovića, Poljaci preokrenuli

hajradinovic

Jasno se vidi da je poljski stoper koristio ruke u duelu sa Koljićem

Nakon remija u Firenci protiv Italije (1:1) nogometna reprezentacija BiH večeras od 20,45 sati na Bilinom polju igra utakmicu 2. kola Lige nacija.

Protivnik nam je selekcija Poljske koja je u prvom kolu poražena na gostovanju u Holandiji (0:1).

Zmajevi su došlu u vodstvo u 22. minutu utakmice. Koljić je srušen u kaznenom prostoru Poljaka, a sudac Čakir pokazao na bijelu tačku. Hajradinović je pogodio desni ugao, iako je Fabianski pročitao stranu u koju će šutirati.

Poljaci su se bunili nakon odluke Čakira, no turski sudac nije promjenio svoju odluku. No, jasno se vidi da je poljski stoper koristio ruke u duelu sa Koljićem. Pogledajte trenutak kada je srušen Koljić…

Poljaci su imali nekoliko dobrih prilika, posebno u samom finišu prvog dijela. Zadnjih pet minuta bukvalno su nas stisli na 30 metara od našeg gola, i jednu od prilika iskoristili pred samo polazak u svlačionicu. Grosicki je ubacio, a glavom pogodio Glik. Čak tri naša igrača bila su u skoku s Glikom, koji je bio bolji u duelu i postigao lijep pogodak.

Poljaci su u 67. minuti preko Grosickog preokrenuli rezultat.

Iako na tribinama nema navijača, naša reprezentacija nije bez podrške. Navijači su našli načina na podrže Zmajeve…

Inače, Duško Bajević, selektor bh. tima, odlučio je protiv Poljaka da poštedi Edina Džeku, a u startnoj postavi je Elvir Koljić, golgeter rumunske Universitatee iz Craiove.

Kapitensku traku večeras nosi Asmir Begović, koji je zamijenio Ibrahima Šehića na golu.

Bajević je od prve minute na teren poslao postavu Begović, Kvržić, Bičakčić, Saničanin, Ćivić, Bešić, Hadžiahmetović, Hajradinović, Gojak, Hodžić i Koljić.

Poljaci su istrčali na Bilino polje u sastavu Fabianski, Rybus, Bednarek, Glik, Kedziora, Krychowiak, Goralski, Jozwiak, Zielinski, Grosicki i Milik.