Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi se okupljaju danas na Ilidži

zmajevi_trening_uoci_belgije_7

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će se okupiti na Ilidži i započeti pripreme za predstojeća dva prijateljska meča, sa Crnom Gorom i Južnom Korejom. Selektor Robert Prosinečki očekuje 23 igrača koji će se u Sarajevu pripremati do petka, kada će odigrati i kontrolni meč s timom Famosa. Jedina izmjena u odnosu na objavljeni spisak je izostanak Asmira Begovića, umjesto koga je pozvan golman Željezničara Vedran Kjosevski.

Pored pozvanih igrača na pripreme će doći i dugogodišnji reprezentativci Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević i Emir Spahić, koji će se na utakmici protiv Crne Gore zvanično oprostiti od dresa s državnim grbom. Reprezentacija će se od subote pripremati u Zenici gdje će u ponedjeljak odigrati pomenuti meč s Crnom Gorom. Utakmica protiv Južne Koreje na rasporedu je 1. juna u Jeonjuu.

Prosinečki očekuje sljedeće igrače: Ibrahim Šehić (Qarabag), Kenan Pirić (Zrinjski), Vedran Kjosevski (Željezničar, Darko Todorović (Sloboda), Ognjen Vranješ (AEK Atina), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa) i Eldar Čivić (Spartak Trnava), Bojan Nastić (Genk), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Sarajevo), Stjepan Lončar (Široki Brijeg), Goran Zakarić (Željezničar), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Deni Milošević (Konyaspor), Edin Džeko (Roma), Riad Bajić (Basaksehir), Smail Prevljak (Matttersburg) i Kenan Kodro (Grasshopper).

Na spisku su još Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović koji će odigrati oproštajni meč.