Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi se okupljaju na Ilidži, u goste im stigli Teletović i Džumhur (FOTO)

dzeko(11)

Najbolji reprezentativci BIH danas su se okupili na Ilidži u svojoj bazi hotelu Hercegovina.

Dobrog raspoloženja nije nedostajalo, a u hotel su već pristigli kapiten Edin Džeko, Miralem Pjanić, Muhamed Bešić, Haris Medunjanin. Među Zmajeve stigao je i Gojko Cimirot koji je naknadno dobio poziv selektora Mehmeda Baždarevića nakon što je FK Sarajevo osvojio titulu prvaka države.

[quote_box_left]Nadam se da ćemo pobijediti jer svaki drugi rezultat za nas bi bio loš. Pokušat ćemo sve da uradimo da pobijedimo[/quote_box_left]

Inače, Cimirot neće moći nastupiti protiv Izraela zbog povrede, a isti slučaj je i sa Ervinom Zukanovićem.

Pjanić je po dolasku u hotel kazao da su svi spremni odigrati najvažniju utakmicu kako bi nastavili kvalifikacije za EP 2016.

– Nadam se da ćemo pobijediti jer svaki drugi rezultat za nas bi bio loš. Pokušat ćemo sve da uradimo da pobijedimo – kazao je Pjanić.

On se kratko osvrnuo i na prošlu utakmicu s Izraelom gdje smo izgubili sa tri gola razlike.

– Protiv Izraela smo igrali u lošem trenutku. Falilo je igrača, nismo bili u najboljoj formi i tamo nismo ništa pokazali.

Miralem Pjanić danas je po dolasku u hotel Hercegovina kazao da je bila prošla utakmica bila loša s Izraelom.

besic(1)

Muhamed Bešić

Komentirajući sve glasnije vijesto o mogućem prelasku Edina Džeke u Romu, Pjanić je kazao da je Edin kvalitetan igrač i da bi i njemu bilo lakše kada bi Džeko došao u ovaj italijanski klub.

trojacsportski

Džeko, Džumhur i Teletović

Na okupljanje nogometne reprezentacije BiH u hotelu Hercegovina na Ilidži došli su i kapiten košarkaške reprezentacije Mirza Teletović, kao i naš najbolji teniser Damir Džumhur kako bi dali podršku našim Zmajevima.

teletović

Teletović i Baždarević

Teletović se ovom prilikom fotografirao i sa selektorom Mehmedom Baždarevićem.

Utakmica s Izraelom igra se 12. juna na stadionu Bilino Polje u Zenici. Naši reprezentativci u Zenicu odlaze u ponedjeljak.