Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

Zmajevi spremni za Fince i Temmu Pukkija, bh. navijači već pristižu u Zenicu

l_b0bf98919c28817c61ad98f359e8e91b

Navijači BiH opravdano se najviše pribojavaju novog rekordera po broju datih golova u dresu Finske, napadača engleskog Norwich Citya Temmu Pukkija, koji je postigao čak pet golova u duelima s bh. timom

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na Stadionu “Bilino polje” u Zenici (20:45 sati) igra meč 4. kola UEFA Lige nacija – Liga B, a protivnik će im ponovo biti selekcija Finske s kojom su prije 10 dana u gostima remizirali rezultatom 1:1.

Navijači već polako pristižu u Zenici te se kod lokalnih trgovaca snabdijevaju navijačkim rekvizitima, a red za karte koji je jučer bio zabilježen sugerira da će zenički stadion, uprkos kazni UEFA-e te smanjenju kapaciteta tribine Jug za 1.500 mjesta za navijače, večeras biti dobro popunjen.

Po svemu sudeći i vremenske prilike, mada je trenutno tmurno, a temperatura je ugodnih 20 stepeni Celzijusa, večeras će biti idealne kako za igrače na terenu, tako i za navijače na tribinama.

Navijači BiH opravdano se najviše pribojavaju novog rekordera po broju datih golova u dresu Finske, napadača engleskog Norwich Citya Temmu Pukkija, koji je postigao čak pet golova u duelima s bh. timom.

Zato je jedno od pitanja selektoru BiH Ivaylu Petevu sinoć na pres-konferenciji bilo da li će odrediti posebnog čuvara za ovog neugodnog napadača.

-Svaki protivnički igrač koji uđe u 16-erac, mora biti pokriven, bez obzira na njegovu poziciju. Moramo striktno paziti u svim linijama na terenu. Iznenađenja teško da može biti, jer se dobro poznajemo. Bitno je naše jedinstvo na terenu, kako bismo došli do pozitivnog rezultata, odnosno pobjede – kazao je Petev.

Na pitanje da li su svi zdravi i spremni, prije svega kapiten Edin Džeko, Mateo Sušić…, Petev je uvjeren da će mu svi biti na raspolaganju.

-S obzirom na važnost meča, siguran sam da idemo po pobjedu sa svim raspoloživim snagama. Svako je tu da pruži svoj maksimum – podvukao je Petev, koji je upozorio na nužnost da se tokom cijelog meča zadrži visok nivo koncentracije svih na terenu jer su Finci dobar i čvrst tim.

BiH je, nakon subotnjeg remija u Podgorici protiv Crne Gore (1:1), zasjela na prvo mjesto na tablici, na kojem će u slučaju pobjede sigurno ostati i nakon ovog meča. Vjerovatno će i remi protiv Finaca biti dovoljan bh. timu da ostane lider Grupe 3, jer Crna Gora večeras u istom terminu gostuje kod Rumunije.

Večeras, u istom terminu, svoj meč 4. kola u okviru Grupe 3 igraju i Rumunija – Crna Gora.

Tabela grupe 3: BiH 5, Finska i Crna Gora po 4, Rumunija 3 boda.