Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poželio im sreću

Zmajevi trenirali u Atini, došao i Ognjen Vranješ (FOTO)

zmajevi atina vrnajes gl

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine, svi osim povrijeđenog Tonija Šunjića, obavili su večeras posljednji trening na Olimpijskom stadionu ”Spyros Louis” u Atini pred sutrašnju utakmicu sa Grčkom

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su večeras posljednji trening na Olimpijskom stadionu ”Spyros Louis” u Atini pred sutrašnju utakmicu s Grčkom, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Trenirali su svi koji su stigli u Atinu, izuzev povrijeđenog Tonija Šunjića, na kojeg selektor Robert Prosinečki definitivno neće moći računati u duelu s ”helenima”. Zoran Kvržić i Edin Višća, koji su proteklih dana, takođe, imali problema s povredama, radili su sa saigračima iz nacionalnog tima.

Trening je standardno za predstavnike medija otvoren bio prvih 15 minuta, poslije čega su ”zmajevi” pokušali uigrati određene taktičke varijante za susret u kojem će isključivo morati ići na pobjedu kako bi ostali u trci za plasman na naredno Evropsko prvenstvo.

Prije nego li su zaštitari zamolili novinare da napuste stadion, na travnjak ”Spyros Louisa” ušetao je Ognjen Vranješ, fudbaler AEK-a kojeg je Prosinečki prije nekoliko mjeseci odstranio iz reprezentacije BiH zbog neprimjerenog ponašanja, sukoba s navijačima, odnosno tetovaže s likom ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata četničkog vojvode Momčila Đujića.

Vranješ se pozdravio sa saigračima, članovima stručnog štaba i čelnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) te im poželio sreću u duelu s Grcima.

Utakmica osmog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 Grčka-BiH igra se sutra, 15. oktobra, na Olimpijskom stadionu ”Sryros Louis” u Atini s početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po srednjoevropskom vremenu.

Osim susreta u Atini, u grupi ”J” sutra se sastaju Helsinkiju od 18 sati Finska – Armenija te od 20.45 u Vaduzu Lihtenštajn – Italija.

Poslije sedam odigranih kola, Italija, koja je već osigurala plasmana na narednom Evropskom prvenstvu, prva je u grupi ”J” s maksimalnim 21 bodom. Slijede Finska 12, Armenija i BiH po 10, Grčka pet, te Lihtenštajn s dva osvojena boda.