Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi trenirali u Zenici, svi spremni za Irsku

trening zmajeva (2)

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je održala prvi za medije otvoreni trening u sklopu priprema za dvomeč baraža za EURO 2016. Iako je bilo najavljeno da će čitav trening biti otvoren za medije, medijske ekipe su morale napustiti prostor Trening centra N/FSBiH kako bi reprezentativci obavili taktički dio treninga.

trening zmajeva (1)

Svi izabranici Mehmeda Baždarevića su trenirali te će popularni Meša moći računati na sve igrače u oba susreta, izuzev Muhameda Bešića čija suspenzija važi još za utakmicu u Zenici.

trening zmajeva (8)

Na spisku selektora Baždarevića nalazi se 25 imena, dok je prvobitno u konkurenciji bilo 28 igrača. Ipak, zbog povreda, otpali su Krunić, Aničić i Zec.

trening zmajeva (3)

Reprezentativci su večeras u dobrom raspoloženju trenirali, a bitno je napomenuti da su u Zenicu večeras trenirali svi pozvani reprezentativci.

trening zmajeva (4)

Stručni štab i reprezentativci uvjereni su u postizanje dobrog rezultata u dvomeču baraža, a imperativ je pobjeda u Zenici, kako bi u Irsku otputovali s prednošću. Ipak, selektor Mehmed Baždarević je na jučerašnjem obraćanju medijima rekao kako nema opuštanja i podcjenjivanja protivnika, te da je Irska jako dobar protivnik s obzirom na to kako su odigrali protekle kvalifikacije.

trening zmajeva (6)

Napomenuo je Meša kako Irci, kao i mi, imaju pravo da traže svoje mjesto na Evropskom prvenstvu, ali vjeruje u želju naših reprezentativaca i plasman na EURO.

trening zmajeva (7)

Podsjetimo, susret Bosna i Hercegovina – Irska igra se u petak, 13. novembra na stadionu “Bilino polje” u Zenici s početkom u 20.45, nakon čega će reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovati u Irsku kako bi odgirali uzvratni meč 16. novembra na stadionu “Aviva” u Dablinu.

trening zmajeva (5)