Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi u martu gostuju u Teheranu?

dzeko reprezentacija repka zmajevi
Foto: Anadolija

Pred reprezentacijom Bosne i Hercegovine su dvije prijateljske utakmice i to protiv selekcija Meksika i SAD-a, a u martovskom terminu moguć je još jedan prijateljski duel za izabranike selektora Roberta Prosinečkog.

Iranski portal Teherantimes.com tvrdi da će protiv Irana 22. marta u Teheranu igrati Tunis, Senegal ili Bosna i Hercegovina, dok će se tri dana kasnije Iranci susresti sa Alžirom, također u Teheranu. Prije toga Iran će 14. marta igrati sa Libijom, a 8. maja će igrati sa Sirijom, Libanom ili Jordanom dok ih 20. maja očekuje gostovanje Turskoj u Istanbulu.

Iranci će također odigrati još jednu utakmicu, 28. maja u Teheranu prije nego li napuste Iran i krenu u finalne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Grci će testirati Irance 2. juna u Austriji što bi trebala biti završna proba pred start Mundijala. Iran je u grupi B zajedno sa Španijom, Marokom i Portugalom.

Bosna i Hercegovina i Iran posljednji su se put sastale u Brazilu na Svjetskom prvenstvu, a pobjedu je ostvario naš tim. Ranije smo u četiri navrata od Iranaca poraženi u prijateljskim duelima, dok smo u Bihaću jednom remizirali.