Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

Zmajevi uzeli bod u Helsinkiju

FIN-BIH_240321-01 (1)

Nakon dosuđenog penala, Pjanićev udarac s bijele tačke golman Finaca je uspio odbraniti, no veznjak Barce je uspio odbijenu loptu pospremiti u mrežu

Nogometna reprezentacija BiH odigrala je prvu utakmicu Kvalifikacija za SP 2022. Zmajevi su gostovali u Helsinkiju kod Finaca, završilo je 2:2.

Prvih desetak minuta utakmice nismo izgledali baš najbolje, Finci su nam u nekoliko navrata napravili dosta problema.

No, u nastavku smo se digli. I mogli u nekoliko situacija do gola, no Gojak i Stevanović iz čistih situacija nisu uspjeli pogoditi.

Prvo poluvrijeme završilo je bez golova. Drugo smo otvorili odlično. Nakon dosuđenog penala, Pjanićev udarac s bijele tačke golman Finaca je uspio odbraniti, no veznjak Barce je uspio odbijenu loptu pospremiti u mrežu.

Odbrana će Ivaylu Petevu, koji je večeras debitovao na klupi BiH, biti definitvno najveći problem koji mora riješiti. Pokazalo se to i samo tri minuta nakon vodećeg gola. Pukki je pogodio mrežu odličnog Šehića, nakon serije grešaka naše zadnje linije.

Pukki nas je još jednom kaznio u 77. minutu, kada je sa svoje polovine pobjegao svojim pratiocima i zabio za 2:2.

Ipak, u 85. minutu, Džeko je spustio loptu za Stevanovića, a ovaj iskosa uspio zabiti za konačnih 2:2.

Šteta, stekao se dojam da smo Fince mogli dobiti da je bilo samo malo više koncentracije, kako nazad, tako i naprijed. Kada se uzmu u obzir svi problemi s kojima smo se susreli prije početka kvalifikacija, nema sumnje da je Bugarin Petev ipak prošao na “prijemnom” ispitu, bez obzira što nismo uspjeli slaviti.

U našoj grupi odigrana je i utakmica Francuska – Ukrajina koja je također zavrpila bez pobjednika, bilo je 1:1. Zmajeve 31. marta čeka veliki ispit protiv Francuza. Utakmica u kojoj praktično nemamo šta izgubiti, samo možemo dobiti.