Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Zmajevi večeras protiv Islanda na “biti ili ne biti”, Kodro najavio promjene u sastavu

zmajevi trening
Foto: NFSBiH

Obje selekcije samo sa pobjedom ostaju u trci za plasman na Evropsko prvenstvo, a posebno se to odnosi na reprezentaciju Islanda

Nogometne reprezentacije Islanda i Bosne i Hercegovine večeras u Reykjaviku od 20.45 sati igraju meč šestog kola grupe “J” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Bosna i Hercegovina u gostima kod Islanda igra jedan od presudnih mečeva za plasman na Evropsko prvenstvo. Dok su izabranici selektora Mehe Kodre uspjeli pobijediti Lihtenštajn rezultatom 2:1, Islanđani su pretrpjeli poraz na gostovanju kod Luksemburga od 1:3.

Obje selekcije samo sa pobjedom ostaju u trci za plasman na Evropsko prvenstvo, a posebno se to odnosi na reprezentaciju Islanda.

Selektor Bosne i Hercegovine Meho Kodro očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje u pobjedu.

“Gledali smo njihove utakmice u kvalifikacijama, izgledaju čvrsto. Imaju zanimljive igrače i mogu nam napraviti problem, ako im ostavimo prostora. Očekujem da im onemogućimo te kvalitete. Neće biti lako, ali došli smo da odigramo kvalitetan meč i da pobijedimo”, rekao je Kodro.

Vjera u pobjedu

Naši nogometaši su, kako je rekao, protiv Lihtenštajna išli ofanzivnije, te je najavio manje promjene u susretu s Islandom.

“Malo ćemo se prilagoditi protivniku, ali više ćemo pažnje posvetiti našim jačim stranama. Bit će promjena, ali ne baš radikalnih u odnosu na prošlu utakmicu”, rekao je selektor.

Golman Zmajeva, Ibrahim Šehić, također vjeruje u pobjedu. Kaže kako Island ima dobru ekipu, ali je poručio da će bh. nogometaši dati sve od sebe da pobijede.

Utakmicu koja počinje u 20:45 prenosi BHT1.