Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zukanović: Da smo izvukli Sloveniju, svi bi nas odmah vidjeli na Euru

zukanovic

Ervin Zukanović, stoper Sampdorije, u duelu protiv Verone (4:1) postigao je svoj prvijenac u ovoj sezoni.

[yuzo_related]

Sudbina je htjela da njegov prvi gol u dresu Sampdorije postigne protiv Verone, gradskog rivala iz vremena dok je nosio dres Chieva.

“Sretan sam zbog prvijenca, a eto, potrefilo se da on bude protiv Verone”, rekao je u intervjuu za Goal odbrambeni igrač reprezentacije BiH, koji s nestrpljenjem čeka okupljanje za mečeve protiv Irske.

“Prije nekoliko mjeseci smo bili u jako lošoj situaciji. Imali smo samo dva boda i to nije bilo nimalo dobro za naše glave. Stalno smo bili pod pritiskom, jer smo morali osvojiti najmanje 15 bodova, što smo na kraju i uspjeli. To nas je napunilo samopouzdanjem i diglo nas, što se najbolje osjeti na igrama u klubovima. Džeko i Pjanić su prvi na tabeli, Lulić je strijelac, ja i ovo je bio baš dobar vikend za nas Bosance u Seriji A”, kaže Zukanović.

Osim nabrojanih, u listu strijelaca se upisao i Rade Krunić, nekadašnji mladi reprezentativac BiH, a napopkon je zaigrao i Sanjin Prcić za Torino.

“To je odlično, jer nas uskoro očekuju dvije jako teške utakmice. U klubovima moramo dati sve od sebe kako bismo spremni dočekali te utakmice protiv Irske, koja je jako nezgodna ekipa, ali je idealan protivnik za nas. Da smo izvukli Sloveniju, svi bi nas odmah vidjeli na Euru i možda bismo ih potcijenili, a oni nisu nimalo loša ekipa. Ne sviđa mi se taj način razmišljanja i ta vrsta euforije, pa sam bio sretan i zadovoljan što smo za protivnika dobili Irsku. Dobri su, a mi ćemo protiv njih dati sve od sebe kako bismo ih izbacili i plasirali se na Euro. Žarko želim taj plasman”, kaže Zukanović, koji nije išao na SP u Brazil, nakon nesporazuma sa nekadašnjim selektorom Safetom Sušićem.

“To je stara priča, na koju se više ne želim vraćati. Idemo dalje”, riječi su Zukanovića, koji vjeruje da će se reprezentacija BiH uspjeti plasirati na svoj prvi Euro, a on na svoje prvo veliko takmičenje.