Zukanović: Očekuje nas teška utakmica protiv Finske – Fokus.ba
Reprezentacija

kvalifikacije za ep

Zukanović: Očekuje nas teška utakmica protiv Finske

05/06/2019

Najbolji bh. nogometaši sutra u jutranjim satim putuju u Finsku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zbog velikog nevremena u Sarajevu danas je propustila posljednji trenig, uoči sutrašnjeg puta u Finsku, gdje će protiv domaće selekcije odigrati treći susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Na redovnoj pres-konferenciji na Ilidži predstavnicima medija ovaj put obratio se reprezentativac Ervin Zukanović.

Iskusni defanzivac kazao je kako bh. tim očekuje teška utakmica protiv kompaktne ekipe koju odlikuje borbenost.

– Fincima moramo odgovoriti na sličan način i biti agresivni i kompaktni. Oni su kao tim jako dobri i dugo nisu izgubili na svom terenu. Očekuje nas teška utakmica i za Fince i za nas, moramo biti spremni i skoncentrisani. To nam je jedna od ključnih utakmica i moramo je odraditi na najbolji način – rekao je Zukanović.

Najveća opasnost, kako je dodao, bit će napadač Teem Pukki.

– Postigao je dosta golova u engleskom Championshipu, ima dobru statistiku i iskustvo. Sigurno je da će predstavljati određenu opasnost po naš gol – smatra Zukanović.

– Nama je najvažnije da budemo skoncentrisani, agresivni… Ako u tom aspektu budemo dobri, mislim da smo igrački bolji nego oni i da ćemo to iskoristiti. Sezona je bila duga, bilo je dosta utakmica… Mislim da je u ovim terminima puno bolje da se pažnja posvećuje psihi, jer dođe do zasićenosti na kraju sezone. Fizički možeš nekako dozirati, ali najbitnije je kakav si u glavi. Tu je ključ svega. Mi po igračkom kadru 100 posto imamo bolje igrače, ali danas to u fudbalu ništa ne važi. Možeš imati bolju ekipu, ali ako ti nisi skoncentrisan i ako ne uđeš dobro psihički u meč, onda ti džaba sve. Mi samo moramo maksimalno koncentrisano ući u meč, a po kvalitetu smo sigurno bolji od njih – riječi su Zukanovića koji je u Ligi nacija bio naš ponajbolji igrač u tandemu sa Tonijem Šunjićem.

Najbolji bh. nogometaši sutra u jutranjim satim putuju u Finsku, a utakmica je na programu 8. juna u Tampereu. Tri dana kasnije bh. tim u 4. kolu kvalifikacija gostuje u Torinu protiv Italije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.