Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uoči meča s armenijom

Zukanović: Svi očekuju pobjedu, laganih protivnika danas nema

ervin_zukanovic

Naglašava da je bh. tim u kvalifikacije ulazi s novim selektorom maksimalno motivisan da prvi put izbori nastup na Euru

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović na pres- konfrenciji je kazao da je zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema bh. tima za predstojeće utakmice kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. protiv selekcija Armenije i Grčke, javlja Fena.

– Atmosfera u timu je na visokom nivou, pogotovo nakon dobrog rezultata u Ligi nacija. Lijepo je biti dio reprezentacije i vidjeti saigrače. Treninzi idu dobro, malo nas vrijeme nije poslužilo po pitanju terena, ali trudimo se da se što bolje pripremimo – kazao je Zukanović.

Odbrambeni igrač Genoe s optimizmog očekuje uvodni susret s Armencima.

– Logično je da u prvoj utakmici svi očekuju da pobijedimo. Vjerujem da ćemo biti skoncentrisani i da ćemo ući maksimalno motivisani u utakmicu, jer laganih protivnika danas nema. Sigurno da nam i Kolašinac može pomoći kada je u pitanju njihov najbolji igrač-Mkhitaryan. U modernom fudbalu nema previše tajni, otprilike se zna sve o svakom protivniku. Imat ćemo do utakmice još informacija, tako da ćemo biti spremni – kazao je Zukanović.

Naglašava da je bh. tim u kvalifikacije ulazi s novim selektorom maksimalno motivisan da prvi put izbori nastup na Euru.

– To nam je motiv više, a ako budemo nastavili ovako raditi i igrati, mislim da imamo šanse. Ali, najbitnije je da otvorimo kvalifikacije s pobjedom, onda idemo iz meča u meč – izjavio je Zukanović.