Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nogometni savez

Zvanično: Utakmica između BiH i Rusije neće se igrati

Zenica: Trening reprezentacija Bosne i Hercegovine uoči utakmice protiv Finske
13.06.2022., stadion Bilino Polje, Zenica, Bosna i Hercegovina - Trening nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, uoci utakmice Lige Nacija protiv Finske. Pocetku treninga je prisustvovao i predsjednik Nogometno saveza BiH Vico Zeljkovic. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora, utakmica koja je planirana za 19. novembar je odložena

Prijateljska utakmica nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Rusije, koja je trebala biti odigrana 19. novembra u Sankt Peterburgu, zvanično je otkazana i neće biti odigrana u tom terminu, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora, utakmica koja je planirana za 19. novembar je odložena.

Predsjednik NSBiH, Vico Zeljković je konstatovao da se odigravanje ove prijateljske utakmice prolongira za neki naredni termin.

Podsjetimo, NSBiH je prihvatio ponudu za odigravanje međunarodne prijateljske utakmice od ruskog Saveza, saopćila je krovna kuća bh. nogometa 9. septembra.

Istog dana Komitet za hitnost u sastavu Vico Zeljković, Miloš Brkić, Ivan Beus, Dragan Soldo, Irfan Durić i Fuad Čolpa, dao je zeleno svjetlo za potpisivanje ugovora.

Uslijedile su burne reakcije javnosti, utjecajni reprezentativci Edin Džeko, Miralem Pjanić, Anel Ahmedhodžić i mnogi drugi bili su protiv puta u Rusiju i jasno kazali da im ne pada napamet da igraju takav meč u vrijeme dok traje ruska agresija na Ukrajinu.