Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

direktor reprezentacije

Zvjezdan Misimović se oglasio na društvenim mrežama, tiče se zlatnih ljiljana

ljiljani misimovic
Foto: NSBIH/Društvene mreže

Tehnički direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović, komentarisao je na društvenim mrežama aktuelnu temu o zastavi Republike Bosne i Hercegovine sa ljiljanima

Nogometna selekcija Bosne i Hercegovine večeras protiv Portugala na Stadionu “Bilino polje” u Zenici igra meč 8. kola kvalifikacija za Evropsko prevenstvo 2024. godine, u kojem je pobjeda imperativ za zadržavanje izgleda za osvajanje drugog mjesta te direktan plasman na EP.

Novi selektor bh. tima Savo Milošević imao je u petak navečer u Vaduzu protiv Lihtenštajna uspješan debi na klupi “Zmajeva” (2:0), a nada se da će i večeras, pred punim tribinama zeničkog stadiona, prikazati dobru igru i ostvariti pobjedu.

Tehnički direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović, komentarisao je na društvenim mrežama aktuelnu temu o zastavi Republike Bosne i Hercegovine sa ljiljanima.

“Ljiljan je bosanski simbol i uvijek dobrodošao na našim utakmicama”, napisao je Misimović.

Ranije je najvatrenija navijačka grupa BH Fanaticos uputila je poruku svim navijačima koji dolaze na utakmicu Bosna i Hercegovina – Portugal.

“Sve one kojima je Bosna i Hercegovina u srcu pozivamo da u ponedjeljak, na utakmicu protiv ekipe Portugala, ponesu što više zastava s ljiljanima. Povod je performans koji nastojimo održati sa svima poznatom pjesmom koja dugo nije bila na tribini. Početak je u 20. minuti. Vidimo se!” napisali su u pozivu navijačima BH Fanaticosi.

Unošenje obilježja

Iz N/FS BiH su ranije napomenuli kako nije dozvoljeno unošenje obilježja osim onih Bosne i Hercegovine i Portugala, što se može odnositi i na zastavu Republike Bosne i Hercegovine.

“Dozvoljeno je unošenje zastava i drugih navijačkih materijala isključivo sa državnim obilježjima Bosne i Hercegovine i Portugala”, stoji u saopštenju krovne kuće bh. nogometa.

Ono što sigurno neće biti dozvoljeno , a u jeku sukoba između Izraela i Hamasa, je unošenje izraelske ili palestinske zastave s obzirom da bi to sa sobom nosilo ozbiljne novčane posljedice po Nogometni savez.

U dosadašnjih pet međusobnih mečeva, Portugal je slavio u četiri, a samo je jedan okončan bez golova – 0:0. Portugal u međusobnim duelima ima omjer golova 11:2.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Portugal se igra večeras na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 20:45 sati uz direktan televizijski prijenos na BHT1.