Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skenderija uz pomoć bh. rukometaša i košarkaša želi vratiti stari sjaj

20160525_2_16898233_10411430_Web

Na svečanom potpisivanju ugovora o saradnji između Centra Skenderija i predstavnika Košarkaškog i Rukometnog saveza BiH istaknuto je da zajedničkim snagama žele vratiti stari sjaj nekadašnjem hramu sporta, javlja Anadolu Agency (AA).

Novi menadžment Skenderije, koji predvodi vršilac dužnosti direktora Amer Kapo, odlučio je reprezentativnim selekcijama ponuditi posebne uslove kako bi se, nakon dvije godine, vratili u dvornu „Mirza Delibašić“.

Amer Kapo

Amer Kapo

„Za nas je ovo jako bitan povod, jer nas čekaju dva sportska spektakla. Analizirali smo stanje u Skenderiji i primjetili da već dvije godine nismo imali reprezentativnu utakmicu. Ako želimo promjene, onda moramo mijenjati sebe i naše poslovanje. Već smo izmijenili neke stvari, a sada želimo u našu veliku dvoranu vratiti reprezentacije BiH. Zbog toga smo se odlučili KS BiH i RS BiH ponmuditi posebne uslove za korištenje dvorane. I oni se, kao i mi nalaze u problemima i na ovaj način ćemo pokušati zajedno da ih prevaziđemo. Pozvao bih navijače da dođu na utakmice kadetske košarkaške reprezentacije i rukometne reprezentacije, kako bi Sarajevo pokazalo da je sportski grad“, istakao je Kapo.

Dubravko Barbarić, generalni sekretar KS BiH naglasio je da svi zajedno imaju snažnu volju da od Sarajeva i Skenderije ponovo naprave sportski epicentar u BiH.

barbaric

Dubravko Barbarić

„Odlučili smo da građanima Sarajeva omogućimo da uživo vide kako igraju naši kadetski šampioni Evrope. Tako će se u Skenderiji 11. juna odigrati prijateljska utakmica protiv Španije. Biće to test za sportsku publiku u Sarajevu. To će nam pokazati kakav je interes u Sarajevu za košarkaški sport. Nadam se da će dvorana biti puna, kako bi naše kadete na veličanstven način isprtili na Svjetsko prvenstvo u Španiji“, kazao je Barbarić.

Smajo Karačić, generalni sekretaar RS BiH raduje se što se državni tim vraća u Skenderiju i ističe kako će ogled baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske biti prilika da se sarajevska publika iskupi za poluprazne tribine protiv Islanda.

Smajo Karačić

Smajo Karačić

„Zaista želimo podržati nastojanja mladog menadžmenta Skenderije da vrati stari sjaj ovom sportskom hramu. Naša reprezentacija 15. juna igra jako važnu utakmicu, revanš baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske. Radi se o velikom rivalu koji ima strašan tim. No, imao ga je i Island, pa smo ga eliminisali. Naš cilj je jasan, a to je da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, kako bi održali kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima. Rođen sam u ovom gradu i velika mi je želja da Sarajlije isprave grešku koju su napravile u prošlom baražu protiv Islanda, kada su bile poluprazne tribine. Za veliku podršku igrači će im se sigurno odužiti na terenu“, zaključio je Karačić.

Prijateljska utakmica između U17 selekcija BiH i Španije igraće se 11. juna, dok je revanš susret baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj između BiH i Švedske na programu četiri dana kasnije. Bh. rukometaši će svoj prvi susret protiv Šveđana igrati 12. juna u Vaxjou.