Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teletović posjetio Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica

mirza teletovic mjedenica3

Bosanskohercegovački NBA košarkaš Mirza Teletović posjetio je danas Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica.

Teletović je tako ispunio obećanje, dato 15. decembra prošele godine, kada se video porukom obratio štićenicama Zavoda prilikom dodjele novogodišnjih paketića.

Mališani ove ustanove, nisu krili zadovoljstvo i sreću, baš kao ni uposlenici, koji su izrazili veliku zahvalnost za paketiće koje je Teletović tada obezbijedio za sve štićenike Zavoda.

– Posjetio nas je naš veliki prijatelj. Presretni smo da, ovaj put, mi njega možemo ugostiti u našoj ustanovi. On družio sa djecom, obišao ustanovu i vidio šta sve mi ovdje radimo. Zahvaljujući ljudima ko što je Mirza, rad naših ustanova je puno lakši – izjavio je direktor Zavoda Mjedenica Selmir Hadžić.

Teletović je kazao, da osjeća potrebu da našem društvu ukaže na probleme s kojima se uposlenici i vaspitači u Zavoda susreću, ali i odgovornost da pomoge u njihovom radu.

mirza teletovic mjedenica4

mirza teletovic mjedenica2

mirza teletovic mjedenica1

mirza teletovic mjedenica

– Zato, pozivam sve ljude koji imaju sredstva, da zaista i pomognu, jer na onaj svijet niko od nas neće ponijeti ništa, a ovoj djeci i njihovim vaspitačima, još danas je potrebna naša pomoć. Ovo su hrabri ljudi i još hrabrija djeca i vidjeti njihove osmijehe zbog sitnica, najveća je zahvala koju iko od nas može dobiti – kazao je ambasador Sportskih igara mladih Mirza Teletović, kojem su mališani svojim osmjesima i veseljem izrazili zahvalnost za posjetu, saopćeno je iz Zavoda za specijano obrazovanje Mjedenica.