Internet

Ako koristite Twitter odmah promijenite šifru

04/05/2018

Twitter Inc. je pozvao svojih više od 330 miliona korisnika da promijene svoje šifre nakon što je kvar doveo do toga da su neke od njih bile pohranjene kao običan tekst na njegovu internom računarskom sistemu.

Društvena mreža je saopštila kako je popravila kvar te da interna istraga nije pronašla nikakvih nagovještaja da je neko iznutra ukrao šifre ili ih zloupotrijebio, ali je pozvala sve korisnike da razmotre promjenu šifri “iz čistog opreza”.  Mreža nije rekla koliko je šifri pogođeno. Međutim, osoba upoznata s reakcijom kompanije rekla je da je brojka “znatna” te da su bile izložene “nekoliko mjeseci”.

Twitter je otkrio kvar prije nekoliko sedmica i izvijestio je o njemu neke regulatore, rekla je ta osoba, koja nema ovlasti da govori o tom pitanju. Ovo otkriće dolazi u vrijeme dok zakonodavci i regulatori širom svijeta pomno istražuju način na koji te kompanije pohranjuju i osiguravaju podatke korisnika, nakon niza sigurnosnih incidenata koje se dogodile među ostalim u kompanijama Equifax Inc, Facebook Inc i Uber.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.