Internet

lossless

Amazon i Apple neće dodatno naplaćivati muziku visokokvalitetnog zvuka

18/05/2021

“Lossless” je kvalitetniji audio format koji čuva svaki detalj originalne audio datoteke bez kompresije kvaliteta tokom strimovanja

Amazon i Apple omogućit će korisnicima da strimuju visokokvalitetni zvuk bez gubitaka, bez dodatnih troškova, dok istražuju nove načine da pretplatnike prilagode svojim uslugama, usred jake konkurencije.

Amazon Music, koji je do sada naplaćivao za zvuk bez gubitaka, u ponedjeljak je postao prva velika muzička usluga koja je pretplatnike nadogradila na taj format.

“Lossless” je kvalitetniji audio format koji čuva svaki detalj originalne audio datoteke bez kompresije kvaliteta tokom strimovanja.

Usluga Tidal, američkog repera Jay Z-ja, bila je među prvima koji su razvili tehnologiju, naplaćujući 19,99 dolara mjesečno za muziku bez gubitaka. Amazon Music Unlimited, gigant e-trgovine sa muzikom bez gubitaka, koštat će manje od polovine po standardnoj cijeni od 9,99 dolara mjesečno.

U odnosu na to, Apple je saopštio da će pretplatnici moći da slušaju cijeli njegov muzički katalog sa više od 75 miliona pjesama do sljedećeg mjeseca u formatu bez gubitaka, ali i bez dodatnih troškova.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.