Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Apple emotikon revolvera zamijenit će emotikonom pištolja na vodu

apple-pistolj-emotikoni

Kompanije Apple zamijenila je svoj emotikon pištolja – pištoljem na vodu, nakon niza javih rasprava o problemu oružja i njegove zloupotrebe, najviše na američkom tlu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema pisanju britanskog lista “The Guardiana”, novi zeleni i narandžasti emotikon sa bijelim odnosno naizgled plastičnim okidačem – zamijenit će ranije postojeći crni i srebrni revolver.

Novi emotikon pištolja zamijenit će stari, ali tek od septembra ove godine. Apple je najavio da će u opticaju biti još stotinu drugih emotikona među kojima je zastava duginih boja, emotikoni sportiskinja, policajaca, građevinskih radnika te porodica sa jedinom roditeljem.

Mnogi vjeruju da se Apple vodio primjerom kompanije Microsoft koja je također, nedavno promijenila emotikon pištolja.

Masovno korištenje emotikona u svijetu započelo je 2011. godine kad je Apple na svom iPhoneu omogućio njihovo korištenje poslije čega je istu opciju preuzeo Android.

Mnogi su to nazvali najvećim iskorakom u komunikaciji, nakon pojave interenta.

Uslijed sve većeg korištenja, ali i modernizacije, tehnološke kompanije i aplikacije sve više osmišljavaju razne emotikone putem kojih korisnici ispoljavaju svoja rasploženja i komuniciraju umjesto riječi.

Da je plasiranje novih emotikona jedan od najvećih izazova pokazuje podatak da se tehnološki giganti doslovno “utrkuju” u osmišljavanju emotikona koji će moći slikovno prikazati svako ljudsko stanje, raspoloženje, i izgled, u tolikoj mjeri da će se moći komunicirati bez korištenja riječi.