Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

za sve uređaje

Apple proglasio najbolje aplikacije 2022. godine

apple

Apple je za najbolju iPhone aplikaciju 2022. godine proglasio BeReal

Apple je tradicionalno objavio svoju godišnju App Store Awards listu, koja otkriva najbolje aplikacije i igre u 2022. godini.

Navodi se da su pobjednici u kategorijama u najvećoj mjeri inspirisali korisnike da se dublje uključe u svijet oko sebe, prošire svoju maštu i ostanu povezani sa prijateljima i voljenim osobama.

Apple je za najbolju iPhone aplikaciju 2022. godine proglasio BeReal. Radi se o društvenoj mreži koja je nedavno stekla veliku popularnost, a korisnike ohrabruje da pokažu sebe u pravom i iskrenom svjetlu.

Gentle Streak je najbolja Apple Watch aplikacija za ovu godinu, a korisnicima omogućava da upravljaju različitim parametrima fitnessa ili odmaranja.

GoodNotes 5 je najbolja aplikacija za iPad, MacFamily Tree 10 je najbolja aplikacija za Mac uređaje, dok je ViX proglašen najboljom Apple TV aplikacijom za 2022.

Kada su u pitanju igre, Apex Legends Mobile, kompanije Electronic Arts (EA), je najbolja iPhone igra u 2022. godini.

Najbolja igra za Mac je Inscryption, a najbolja iPad igra je Moncage. Najbolja Apple Arcade Game of the Year je Wylde Flowers, dok je najbolja Apple TV igra za ovu godinu El Hijo.