Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

glasine kruže

Apple satovi će u budućnosti moći mjeriti nivo šećera i alkohola u krvi?

apple-sat

Ako Apple može da ugradi tu tehnologiju u uobičajeni proizvod kao što je sat, mogao bi ponuditi prednost svima koji u suprotnom svakodnevno koriste igle kako bi zadržali dijabetes pod kontrolom

Dugogodišnje glasine o Apple Watch-u sa monitoringom šećera u krvi, poslije izvještavanja Telegraph-a i Forbes-a, upravo su stekle određeni kredibilitet, piše Forbes.

Dvije čuvene medijske kompanije izvještavaju da je britanska zdravstvena firma Rockley Photonics nedavno potvrdila da je Apple njen najveći kupac u posljednje dvije godine i da ima kontinuirani posao za razvoj budućih proizvoda.

Rockley-ev fokus bio je na senzorima koji prate glukozu u krvi, pritisak, pa čak i nivo alkohola, što sugeriše da će bar jedna od ovih karakteristika biti dostupna u budućem Apple Watch-u.

Ne postoji garancija da će ugovor sa Rockley-em dovesti do isporuke proizvoda.

Apple se, međutim, nije bio stidljiv u fokusiranju Apple Watch-a na zdravlje, a industrija ima mnogo interesa za razvoj nosivih senzora šećera u krvi kojima nisu potrebne igle.

Ako Apple može da ugradi tu tehnologiju u uobičajeni proizvod kao što je sat, mogao bi ponuditi prednost svima koji u suprotnom svakodnevno koriste igle kako bi zadržali dijabetes pod kontrolom.

Druge tehnologije kompanije Rockley takođe mogu pomoći.
Praćenje krvnog pritiska moglo bi vas upozoriti na probleme poput stresa, a nadgledanje alkohola moglo bi održavati piće umjerenim.

Da li je to izvodljivo ili ne, to je druga stvar. Apple još uvijek mora da uzme u obzir faktore kao što su vijek trajanja baterije i cijena, i sasvim je moguće da biste mogli da sačekate neko vrijeme na sve ove funkcije (pod pretpostavkom da se ikad isporuče).