Devet stvari koje ne biste trebali guglati

laptop tipkanje

Najčuvanija tajna svakog od nas je naša istorija pojmova koje smo guglali. Na njoj ima svega, a kako bi nam pomogao, Reddit je napravio spisak devet stvari koje ne bismo smjeli guglati, piše Independent.

Uglavnom je riječ o stvarima koje su gadljive, a neke čak nisu dospjele na listu jer su  prevulgarne.

1. Fournier

Prezime igrača Orlando Magica Evana Fourniera nikad ne biste trebali guglati, a za to postoji dobar razlog. Ono je ujedno i naziv za vrstu gangrene koja napada genitalije.

2. Krokodil

Osim što označava životinju, ovaj je pojam i ulični naziv a dezomorfij, derivat morfija koji se koristi kao zamjena za heroin u Rusiji i Ukrajini. Poznat je i kao droga koja jede tkivo, a jedna od nuspojava njegova korištenja jest proizvodnja otrova koji mogu “skuhati” kožu.

3. Najdraža hrana

Samo ćete još više ogladnjeti.

4. Mouth larva (Ličinka u ustima)

Jedan korisnik Reddita guglao je ličinku moljca (Moth larva), ali zbog jednog slova viška vidio sve što niko ne želi vidjeti.

5. Google

Ima li uopće potrebe za objašnjavanjem zašto ne treba tražiti Google preko Googlea? Zato što je bespotreban gubitak vremena.

6. Calculus Bridge (Aritmetički most)

Umjesto matematičkog problema naletjet ćete na stvrdnute naslage plaka na zubima.

7. Vaša e-mail adresa

Iako ćete možda doznati gdje se sve pojavljuje, ovo može biti prilično zastrašujuće iskustvo. Ako doznate da se pojavljuje na mjestima na kojima ne bi trebala, poduzmite odgovarajuće korake. Jedan od njih je posjet stranici haveibeenpwned.com, kako biste doznali jeste li bili meta napada.

8. Harlekinska ihtioza

Ova ozbiljna genetska bolest pogađa novorođenčad, a koža oboljelog djeteta podijeljena je u bijele kožne ploče koje odvajaju duboke pukotine u koži. Zbog činjenica da je takva koža podložnija infekcijama, potrebna joj je konstantna njega.

9. Simptomi bolesti

Ako sumnjate da ste bolesni, posjetite ljekara, a ne na Google.