Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evo šta su nam pripremili: Chrome dobiva novi izgled

Google Chrome2222

Najnovije izdanje Chromea Canary za Windows, Linux i Chrome OS redizajnirano je u skladu s načelima i smjernicama Material Designa za korisničko sučelje.

Novi izgled postavljen je kao početna postavka i donosi poboljšanja kao što su zaobljena adresna traka, zaobljeni tabovi u boji…

Material Design skup je smjernica za dizajn koje je Google predstavio 2014. godine. Temelji se na ‘karticama’ korištenim u Google Now, posuđenim iz novina i tipografije. Nastoji oponašati fizičke elemente u virtualnom okruženju uz pomoć rubova i sjenki koje daju dubinu. Od Androida 5.0 postupno se širi po svih Googleovim aplikacijama i uslugama.

Korisničko sučelje za web preglednik Chrome već godinama nije mijenjano. Možete ga do određene mjere izmijeniti pomoću tema iz trgovine Chrome Web Store, no to su tek kozmetičke promjene pozadinskih boja za ključne elemente. To što se Material Design pojavio u izdanju Canary znači kako se Google približio stabilnom izdanju novog korisničkog sučelja.

Ipak, ako poželite isprobati Chrome Canary imajte na umu kako nije riječ o stabilnom izdanju, već verziji koju čeka još puno testiranja i koja može biti prepuna bugova.

Kako je Material Design projekt koji traje, moguće je kako će stabilno izdanje izgledati drukčije nego sadašnje. Ali, za očekivati je kako će slijediti ista načela i vizuale kao i redizajnirani Gmail.

Očekuje se kako će Google službeno predstaviti stabilno izdanje novog korisničkog sučelja za Chrome 2. septembra, na godišnjicu predstavljanja tog web preglednika, piše Digital Trends.