Internet

odluka Zuckerberga

Facebook i Instagram uvode pretplatu na potvrdu računa

20/02/2023
Foto: Unsplash

Meta Verified, koji će ove sedmice biti najprije dostupan u Australiji i Novom Zelandu, sličan je sistemu koji je Elon Musk uveo na Twitteru

Mark Zuckerberg, vlasnik Mete (Facebooka, Instagrama), objavio je u nedjelju da uvodi Meta Verified, pretplatu u iznosu od 11.99 dolara na mjesec radi potvrde računa na platformama dok ta velika društvena mreža prolazi kroz finansijsku krizu.

Meta Verified, koji će ove sedmice biti najprije dostupan u Australiji i Novom Zelandu, sličan je sistemu koji je Elon Musk uveo na Twitteru, s uslugama provjere identiteta i s prednostima kao što je “izravan pristup korisničkoj službi”.

“Zamisao je bila poboljšati vjerodostojnost i sigurnost naših usluga”, rekao je Zuckerberg u poruci na Instagramu i na Facebooku.

“Pretplatnici će na Facebooku i Instagramu dobiti značku koja pokazuje da je njihov identitet provjeren, zaštitu za svoj račun (protiv krađe identiteta), pristup korisničkoj službi i veću vidljivost”, rekao je glasnogovornik Mete.

Pretplata je namijenjena pojedincima starijim od 18 godina, ali ne za račune kompanija. Korisnici će plaćati 11.99 dolara na mjesec za Meta Verified na webu i 14.99 dolara na mjesec na iOS-u i Androidu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.