Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Facebook je ove sedmice “izludio” korisnike

facebook

Milioni ljudi Facebook koriste sedam, osam ili više godine te su danas zaboravili kakve su sve statuse i fotografije objavljivali u “mladim danima”. Ako danas pregledavate istoriju Timelinea ove mreže vjerovatno će vas iznenaditi o čemu ste sve pisali i kakve ste fotografije objavljivali prije pet i više godina te danas takve stvari vjerovatno nikada ne bi objavili.

No, zbog greške koja je vjerovatno povezana s Facebookovom mobilnom aplikacijom za iPhone i iPad, nekim korisnicima prije dva dana ponovno su se počele pojavljivati fotografije i statusi koje su ranije objavili, zbog čega su se mnogi “okrenuli” Twitteru i kritizirali Zuckerberga i Facebook, dok su neki promijenili šifre na Fejsu jer su posumnjali u hakerski napad. Ko zna šta je sve Facebook “iskopao” u istoriji korisnika i ponovno im prikazao u vrhu Timelinea – fotografije s bivšim partnerima, statusi i fotografije o izlascima koje bi rado zaboravili i slično.

Iz Facebooka su objavili kako su svjesni ovog propusta i rade na njegovom rješavanju, a nagađa se kako je do problema došlo nakon nadogradnje iOS aplikacije ili je možda povezan s opcijom “Year in Review” koji korisnicima omogućuje pregled i dijeljenje videozapisa s najzanimljivijim stvarima koje su objavljivali na ovoj mreži tokom godine.

Na stranici Digital Trends kažu kako je ovo samo jedan u nizu propusta i problema koje su ove godine imali korisnici ove mreže – nedavno je tako Facebook obavijestio neke korisnike da su preminuli, u martu su nakon terorističkih napada u Pakistanu omogućili sigurnosnu opciju s kojom su korisnici u SAD-u i Velikoj Britaniji trebali potvrditi da su živi i zdravi, zbog čega su neki pomislili kako se i tamo dogodio neki opasan napad, a još je uvijek aktuelan problem lažnih vijesti koje su, navodno, imale utjecaj u pobjedi Donalda Trumpa na izborima za šefa SAD-a.