Facebook udovoljio i svojim korisnicima preko kompjutera

zuckerberg

Početkom godine Facebook nam je dozvolio da dodajemo filtere, stikere i tekst fotografijama koje dodajemo putem aplikacije za telefon, a sada to napokon možemo da radimo i putem weba.

Ako postavljate sliku direktno na Facebookovoj glavnoj web stranici, sada ćete vidjeti četkicu zajedno sa opcijom za tagovanje fotografija ako mišem pređete preko nje.

Klikom na četkicu dobit ćete meni prepun novih opcija koje do sada niste imali.

Odatle fotografiji možete da dodate jedan od šest filtera, da je isječete, dodate tekst ili je oblijepite stikerima, baš kao unutar iOS i Android aplikacije.

Svi vaši stikeri sa mobilnog sinhronizovani su sa desktop verzijom, a tu su i funkcije na koje ste navikli korištenjem mobilne aplikacije.

Cjelokupan interfejs je prilično prost i lak za korištenje, ali je lijepo vidjeti da je Facebook odlučio da svom osnovnom sajtu doda funkcije koje smo mogli da koristimo samo putem mobilne aplikacije, iako skoro polovina korisnika sada uglavnom društvenu mrežu koristi putem svog smartphonea.

Većina korisnika već sada može da se igra sa novim opcijama, a u slučaju da niste dobili novu opciju, možete da očekujete da će vam vrlo brzo postati dostupna.