Google 21. avgusta predstavlja Android O

android1112

Android O je već neko vrijeme dostupan za javno testiranje, a uskoro ćemo saznati kako će se službeno zvati osma po redu verzija najpopularnijeg mobilnog operativnog sistema na svijetu.

Jer, prema informacijama koje prenose gotovo svi relevantniji svjetski portali fokusirani na svijet tehnologije, 21. avgusta će Google upriličiti event na kojem će Android O biti preimenovan u neku od slastica, kao što je to i do sada bio slučaj.

Dodatnu zanimljivost cijeloj prezentaciji imena posljednje verzije Googleovog Androida daje i podatak da se upravo na navedeni datum očekuje potpuna pomračina sunca.

Naravno da su marketinški gurui u Googleu pomno razradili strategiju, stoga 21. avgust sasvim sigurno nije bio slučajan odabir. Iako ime uopće nije presudno u cijeloj priči, špekulacije i nagađanja su se zakotrljale, pa ćemo se u idućih sedam dana sasvim sigurno svakodnevno sudarati s pokušajima pogađanja imena nove verzije Androida.

Gotovo sigurno će i ovaj puta biti nešto slatko na meniju, osim ako Google ne odluči promijeniti strategiju kod imenovanja Android verzija u što malo ko vjeruje. Navodno je prvi favorit ime Android Oreo, jer su keksi ovog imena planetarno popularni, ali iz Googlea za sada šute.